Home > Circuit > In een notendop: Nürburgring 24 – NASCAR – Zanardi

In een notendop: Nürburgring 24 – NASCAR – Zanardi

  • Nürburgring 24 – Het zal dus zonder publiek zijn dat de befaamde etmaalrace in de Groen Hel wordt gereden van 24 tot 27 september. De organisatie besloot tot een evenement achter gesloten deuren, een beslissing die financieel zeker zijn gevolgen zal hebben. Alle reeds verkochte tickets worden trouwens overgezet naar de editie 2021.
  • NASCAR – Wel publiek op de tribunes langs de Amerikaanse ovalen, en die zagen de vijfde zege in 2020 van Denny Hamlin op de ovaal van Kansas. Hamlin (Toyota Camry–Gibbs) duelleerde de hele race met Kevin Harvick (Ford Mustang-Stewart) en kon hem 13 ronden voor de finish definitief voorbij. Brad Keselowski (Ford Mustang–Penske) en Martin Truex Jr. (Toyota Camry–Gibbs) mochten naast Hamlin op het podium terwijl Harvick met leeggestreden banden nog zakte naar de vierde plaats. In het kampioenschap leidt Harvick met 763 punten voor Keselowski (666).
  • Alex Zanardi – De Italiaan Zanardi, slachtoffer van een ernstig handbike ongeval enkele weken geleden, is overgebracht naar de afdeling intensieve zorgen van het San Raffaele ziekenhuis in Milaan, dat meldt de Italiaanse krant Gazetto dello Sport. De gezondheidstoestand van de 53-jarige dubbelkampioen in de Indy/CART zou opnieuw zijn verslechterd

foto: vw motorsport/media archief