Home > F1 > In een notendop: F1 Hongarije sancties en klachten

In een notendop: F1 Hongarije sancties en klachten

  • F1 tijdstraf voor Haas – Beide Haas rijders kregen na afloop van de Grote Prijs van Hongarije een tijdstraf van tien seconden opgelegd. Het team haalde de beide rijders binnen na de formatieronde om slicks te monteren. Dat is een inbreuk op het reglement dat stipuleert dat de rijders de wagens alleen en zonder assistentie dienen te besturen. De oproep aan beide rijders wordt beschouwd als een “teamorder”. Kevin Magnussen valt zo terug op een tiende plaats, achter Sainz (McLaren) maar redt wel één puntje voor Haas.
  • F1 Renault vs Racing Point – Renault diende opnieuw een klacht in tegen de luchthappers voor de remmen van de Racing Point wagens. Die zouden van Mercedes komen terwijl deze op een vaste lijst staan van onderdelen die door het team zelf moeten ontworpen worden. De grijze zone is dat dit onderdeel pas deze winter aan de lijst werd toegevoegd en dat Racing Point vorig jaar wel (en legaal!) de Mercedes remkoelers gebruikte. Hun huidige zouden daarop gebaseerd zijn. Voer voor de technische commissie dus. Tot de FIA een beslissing neemt is Renault van plan na elke wedstrijd een klacht in te dienen.
  • F1 Albon op het droge – Red Bull werd dan weer bij de commissarissen geroepen omdat het team de plaats op de startgrid van Alex Albon “kunstmatig” zou hebben opgedroogd. Het is een inbreuk op het sportreglement. Nieuws over een eventuele sanctie volgt later.

foto: ©W.Bouchez