Home > #Hoofdnieuws > F1 Hongarije: Hamilton overklast iedereen en pakt pole voor Bottas en Stroll

F1 Hongarije: Hamilton overklast iedereen en pakt pole voor Bottas en Stroll

In een interessante kwalificatie is het Hamilton die de polepositie heeft gepakt. De volledige kwalificatie werd door Mercedes gedomineerd en Hamilton veroverde naast de polepositie ook het ronderecord. De Britse recordman kan morgen voor zijn achtste overwinning op de Hungaroring gaan. Bottas mag naast hem starten op eerste rij. De tweede rij wordt ingenomen door Racing Point, met Stroll op plek drie en Perez op de vierde stek.

Foto: © Mercedes F1

In Q1 gingen de drie topteams meteen voor een snel rondje omdat er regen werd verwacht. Het was een druk begin van Q1, maar zonder incidenten. In de laatste vijf minuten van de eerste kwalificatie kwam iedereen nog eens naar buiten voor een snel rondje. Voor het eerst in twee jaar is het Williams gelukt om twee wagens in Q2 te krijgen. Alfa Romeo is er opnieuw niet in geslaagd om een wagen in Q2 te krijgen, hetzelfde geldt voor Haas. Beide teams zijn het seizoen afschuwelijk gestart.

In Q2 was er opnieuw dominantie van Mercedes, geen enkele wagen kwam in de buurt. Beide Renault en Williams kwamen raakten niet verder dan Q2, maar de grootste verrassing was dat Alexander Albon het ook niet haalde. De Red Bull-rijder moet morgen vanop plek dertien starten, net na zijn goede vriend George Russell, die het heel goed deed en vanop plek twaalf mag starten.

Hamilton en Bottas demonstreren nog eens de sterkte van Mercedes in Q3. Perez en Stroll deden hetzelfde in hun ‘Pink Mercedes’ en waren enorm snel, zij mogen vanop de tweede rij starten. De derde rij is voor Ferrari, die het al een stuk beter hebben gedaan dan in Oostenrijk. Verstappen stelt teleur en moet het met een zevende plek doen.

Morgen om 15u10 is er de race op de Hongaruring.

You may also like
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen
F1 2023: wie stelt wanneer voor?
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
F1 Spa: bekende koppen in de paddock