Home > #Hoofdnieuws > ADAC GT: testdagen met drie Belgen

ADAC GT: testdagen met drie Belgen

Vandaag en morgen zijn er de officiële testdagen van de ADAC GT op de Lausitzring, het circuit vlakbij de Poolse grens in het voormalige Oost-Duitsland. De ADAC GT lijkt voorlopig geen schade van de Corona-pandemie te ondervinden, met 32 auto’s – acht verschillende merken – en ook drie Belgische rijders: Dries Vanthoor, Charles Weerts en Niels Lagrange. Opvallend, het kampioenschap kon vandaag met energieleverancier Montana, zelfs een nieuwe sponsor aankondigen.

Na enkele jaren in de Super Trofeo waagt Niels Lagrange zich aan een stap hoger in één van de meest competitieve GT-series in de wereld. Hij blijft, zoals de voorbije jaren, trouw aan Lamborghini en de Limburger gaat in zee met één van de sterkere teams in de serie, GRT Grasser.

In samenspraak met Grasser is het vooral de bedoeling dat we ons in eerste instantie handhaven in de middenmoot en vooral geen fouten maken. Vandaag is weer gebleken dat één klein foutje zeer hard kan worden afgestraft want minimum 20 wagens rijden binnen één seconde en dat zal tijdens de races niet anders zijn” aldus Lagrange.. “Verder wil ik absoluut mijn partners nogmaals bedanken voor deze mooie opportuniteit.”

Team WRT zet twee wagens in in de prestigieuze ADAC GT Masters, die van start gaat op 1 en 2 augustus op de Lausitzring. Dries Vanthoor-Charles Weerts en Rolf Ineichen-Mirko Bortolotti zullen de twee Audi R8 LMS besturen. Van Nederlandse zijde start Niels Langeveld met de T3 Motorsport Audi R8 LMS.