Home > Electric > Moto E: Siméon wil vooraan meespelen

Moto E: Siméon wil vooraan meespelen

Ook Moto E, de elektrische variant van het MotoGP circus, kent in Jerez zijn eerste wedstrijdweekend van de 2020 kalender. Onze landgenoot Xavier Siméon is weer present in het elektrische racen en vertelde voor de aanvang van de trainingen over zijn teamwissel naar het LCR E-team.

foto: ©motogp.com

Simeon zal in 2020 vooral op zoek gaan naar consistentie in zijn prestaties, met het LCR E-Team maar daarnaast ook in zijn rol bij SERT, één van de topteams in de FIM World Endurance.

Ik ben zeer blij dat ik hier in Jerez aan de start sta. De eerste test was redelijk goed, ik ben nog niet vergeten hoe je met een motor moet rijden en dat is positief. Ik veranderde van team en ik voel me al goed thuis bij mijn nieuwe team. Lucio en de anderen verwelkomden mij hartelijk, iedereen is zeer professioneel. We zijn competitief al hoop ik dat ik beter in de wedstrijd zal zitten dan vorig jaar en dat ik meer constant wordt. De blessure die ik op het einde van vorig seizoen opliep in de Endurance maakte me niet zwakker tijdens de test op Valencia. Ik kon aan 100% rijden. De opmaak van de nieuwe kalenders zorgt voor een nieuwe uitdaging. Ik rij namelijk ook nog Endurance en door de Covid 19 perikelen is er één van de races die samenvalt met een Moto E race. Ik zal dus moeten kiezen welke wedstrijd ik rij. Dat zal duidelijk worden over de loop van het seizoen, maar het belangrijkste is dat ik wil gaan voor de overwinning in elke wedstrijd en mee wil vechten voor de titel tot het bittere einde“, aldus Siméon.

VT1 met een vierde plaats

In de eerste vrije training op Jerez klokte Siméon vanmiddag af op de vierde plaats, op bijna drie tienden van de voorlopig snelste man, Eric Granado (Avintia Esponsorama), en net geen honderdste achter zijn LCR teamgenoot Niccolo Canepa. In de late namiddag is er nog een tweede vrije training. De kwalificatie verloopt morgen, zaterdag.