Home > #Hoofdnieuws > Le Mans 24: nog 60 wagens

Le Mans 24: nog 60 wagens

In Le Mans begint Corona zich ook via de deelnemerslijst te manifesteren. Vandaag maakte de ACO nog eens vier bijkomende forfaits bekend, waar er nog slechts drie deelnemers op de reservelijst stonden. Dat maakt dat we nu naar 60 wagens gaan, met geen enkele zekerheid dat het daar bij blijft.

De meest opvallende ‘afzegging’ is die van één van de Ginetta G60 LT P1. Teambaas Lawrence Tomlinson wordt in zijn industriële activiteiten hard geraakt door Covid en heeft geen partner voor Le Mans. Exit één van de beide LMP1’s dus en meteen houden we nog zes prototypes in LMP1 over.

Verder vallen weg: de Riley Mk.30 n°12 van Rick Ware Racing, de Oreca 07 n°20 van High Class Racing en de Ferrari 488 GTE n°81 van GEAR Racing. Nieuwe wagens zijn de Oreca 07 n°27 van Dragon Speed (Ben Hanley-Henrik Hedman-Felix Rosenqvist), de Ferrari 488 GTE Evo n°60 van Iron Lynx (Claudio Schiavoni-Sergio Pianezzola-Andrea Piccini) en de Porsche 911 RSR n°89 van Team Project 1 (David Kolkmanne). Uiteraard gaat het om één LM P2 en twee GTE Am. De laatste wagen op de reservelijst, de Aston Martin Vantage AMR n°96 van D’Station Racing is ook verdwenen.