Home > Circuit > Eenzitter > In een notendop: FIA F2 en FIA F3 (Budapest)

In een notendop: FIA F2 en FIA F3 (Budapest)

FIA F3 vrije training – Het was de Duitser David Beckmann die een één-tweetje verzorgde voor Trident met het nemen van de besttijd in de vrije sessie, voor zijn land- en teamgenoot Lirim Zendeli. Sébastian Fernàndez werd voor ART derde.

FIA F2 vrije training – Het regende in Budapest en dat leidde tot een vreemde training, die door de raceleiding als “wet” werd aangeduid. Daarna schoeide iedereen regenbanden en… wachtte in de pits. Met de kwalificatie nog voor de boeg in de namiddag was er niemand die een extra set regenbanden wilde opgebruiken aan deze training. Met nog tien minuten te gaan zette Giuliano Alesi (HWA) 1’45″926 en bleef daarmee finaal 1.1 seconde voor op Jack Aitken (Campos), Marino Sato (Trident) en Anton Markelov (HWA).

FIA F3 kwalificatie – Op een volledig natte Hungaroring werd de sessie al na enkele minuten gestopt met rode vlag nadat Zendeli (Trident) en Lawson (Hitech) uit de bocht gingen, en dat nog voordat er een tijd op de tabellen werd gezet. De wedstrijdleiding oordeelde vervolgens dat er teveel staand water op de piste lag en de sessie werd niet hernomen. Er zal later beslist worden of de sessie wordt verzet. In het andere geval zijn het de tijden van de vrije training die de startvolgorde zullen bepalen (zie hierboven), en dat is dan wel een gelukje voor Zendeli!

FIA F2 kwalificatie – Nog steeds een kletsnatte piste voor deze kwalificatiesessie. Een aanhoudende regen waardoor vele rijders zo snel mogelijk een ronde op het bord wilden voordat de baan nog natter zou worden. Het leverde een hectische 20 minuten voor de rijders en de teams waarbij Callum Ilott (UNI Virtuosi) de situatie het beste kon lezen en de pole zette met een goede drie tienden overschot op Luca Ghiotto (Hitech). De tweede startrij is voor de Chinees Zhou (UNI Virtuosi) en Dan Ticktum (DAMS). Kampioenschapsleider Shwartzman (Prema) start als 11de in de hoofdrace op zaterdag. De sessie werd voortijdig beëindigd met rode vlag.

(foto: archief ©W.Bouchez)