Home > Rally > ERC > ERC: Rally di Roma met 56 ERC deelnemers en 42 Rally2 wagens

ERC: Rally di Roma met 56 ERC deelnemers en 42 Rally2 wagens

Op een totaal van 87 wagens die zich inschreven voor de Rally di Roma Capitale, de openingsproef van het Europese Rallykampioenschap, tellen we dus 56 ERC deelnemers aan het stuur van 42 wagens in Rally2 specificatie. En daaronder bevinden zich 25 jonge wolven binnen het ERC Junior championship.

foto: fiaerc.com/press

Giandomenico Basso (Volkswagen Polo GTI R5), Alexey Lukyanuk (Citroen C3 R5), Filip Mares (Skoda Fabia Rally2 Evo), Norbert Herczig (Volkswagen Polo GTI R5), Oliver Solberg (Volkswagen Polo GTI R5), Marijan Griebel (Citroen C3 R5), Andrea Crugnola (Citroen C3 R5), Craig Breen (Hyundai i20 R5), Fabian Kreim (Volkswagen Polo GTI R5)… 24 nationaliteiten en vier regerende nationale rallykampioenen. Wie nog steeds beweert dat het Europese kampioenschap geen kwaliteit bevat en een Oost-Europees onderonsje vormt, die heeft de laatste jaren niet goed opgelet! Het is trouwens ook coördinator Jean-Bapitste Ley niet ontgaan. “Simpel gezegd, dit is een van de beste deelnemerslijsten in de recente ERC geschiedenis, zeker als je het aantal Junior rijders bekijkt en het aantal wagens die starten onder Rally2 reglementering“, moest hij toegeven.

De ontstuimige Rus Lukyanuk zal opnieuw tot de kanshebbers op de titel behoren met de Saintéloc Citroën C3 R5). Oliver Solberg is een natuurtalent en de rallysport werd hem in de genen gegoten. Verwacht dus ook hem in de voorste gelederen met de Polo GTi R5 in eigen beheer. Maar onderschat vooral de “Oost-Europeanen” niet: de spectaculaire Filip Marés, met de Fabia Evo2 van de Tsjechische automobielclub ACCR, of de Hongaar Norbert Herczig in de Polo R5 van MOL Racing. Hij is snel, maar vooral ook volhardend! Marijan Griebel en Craig Breen zijn gevestigde waarden, altijd klaar om hun slag te slaan, en op eigen Italiaanse bodem zullen Basso (winnaar vorig jaar) en Crugnola tot het uiterste gaan om de zege na te streven. Een opsomming van namen waarbij we nog onrecht doen aan een half dozijn andere, snelle rijders die, gegeven de omstandigheden, kunnen meedraaien aan de kop.

Belgische delegatie met Munster, Jamoul en Molle

Onder de zegekandidaten kunnen we misschien onze eigen Grégoire Munster rekenen, op de Hyundai R5 in de BMA stal van papa Bernard. Hij start er wel onder Luxemburgse licentie, het Belgische vlagje denkt u er zelf maar bij. Verder op de lijst: Renaud Jamoul, die in het co-stoeltje zit op de Ford Fiesta MkII R5 van de Fransman Adrien Fourmaux, en als inschrijving van het M-Sport Ford World Rally Team niet geheel kansloos dus. Nog iets verder op de deelnemerslijst zien we Amaury Molle, op de eigen Peugeot 208 R2, en met Florian Barral aan zijn zijde. Hij zal vooral strijden voor de ereplaatsen in de het ERC3 Junior kampioenschap in een goed gevuld veld en met ernstige tegenstanders als de Est Ken Torn (Fiesta), de Zweed Dennis Radstrom (Fiesta) en de Fin Miika Hokkanen (Peugeot).

De Rally di Roma Capitale, met basis in Fiuggi, ten zuidwesten van de hoofdstad, telt 15 klassementsproeven, begint op vrijdag 24 juli en eindigt op zondag 26 juli. Het is de eerste manche van het ERC Europese rallykampioenschap en telt eveneens voor het FIA ERC1 Junior kampioenschap (junior rijders in Rally 2 wagens), het FIA ERC3 Junior kampioenschap (junior rijders in R2 wagens) en de Abarth Rally Cup 2020.

LEES OOK: