Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Dit weekend is er volop autosport, maar ook het Moto GP-seizoen start opnieuw en dat op de omloop van Jerez voor een tweeluik, dit en volgend weekend. Echter onze focus ligt uiteraard op Hongarije en de Hungaroring, met de derde GP F1 van het seizoen. De strijd binnen het Mercedes-team zal hoogst waarschijnlijk ook die om de wereldtitel worden en dus is het uitkijken of Valtteri Bottas nog een wedstrijd langer WK-leider kan blijven.

In F2, F3 en de Porsche Supercup zijn we ook aan al aan het derde seizoen toe, met de Rookie Robert Schwartman die in F2 de debatten leidt en in F3 is het Oscar Piastri, beide in de kleuren van Prema.

GT’s en prototypes zijn er ook, met in Paul Ricard de European Le Mans Series en de Le Mans Cup. In de ELMS verdedigt Alessio Picariello onze kleuren (Porsche GTE), terwijl Tom Cloet, Jean Glorieux en Eric de Doncker dat doen in de Le Mans Cup. Laurens Vanthoor (Foto: © Porsche) die is dan weer de leider in de GTE-klasse in IMSA en hij doet het dit weekend in Sebring. Bertrand Baguette die start van zijn kant het seizoen van de Japanse Super GT in Fuji, uiteraard met Honda.

Noteren we nog dat in Iowa dit weekend twee wedstrijden van de IndyCar worden verreden en de NASCAR racet zondag in Texas.