Home > #Hoofdnieuws > WRT W Racing Team klaar voor herstart seizoen 2020

WRT W Racing Team klaar voor herstart seizoen 2020

Het internationale autosportseizoen 2020 zal zeker worden herinnerd als het meest vreemde seizoen in de geschiedenis, vanwege het uitbreken van de Covid-19-pandemie en het stopzetten van heel wat sportieve activiteiten. Nu de situatie is gestabiliseerd en de beperkingen geleidelijk zijn opgeheven, kan ook het racen terug worden hervat.

Zes maanden na de 24-uursraces van Daytona en Dubai, de enige races die WRT voor de lock-down kon rijden, bereidt het Belgische team zich voor op de start van de verschillende series op Europese bodem. Het ideale moment om de balans op te maken van de raceprogramma’s van het team van Vincent Vosse.

In het weekend van 25-26 juli begint het seizoen van de GT World Challenge Europe, met een gewijzigde kalender van acht evenementen. In Imola is er de aftrap met een race van drie uur en twee weken later zal Misano het decor vormen voor de aftrap van het sprintseizoen.

Het Belgische Audi Club Team WRT is vastbesloten om opnieuw te strijden voor de overwinning in wat voorheen de Blancpain GT Series was en zal in beide competities drie Audi R8 LMS inzetten. In de Endurance Series rijden Dries Vanthoor, Charles Weerts en Christopher Mies in een van de Pro-auto’s, terwijl de andere wordt toevertrouwd aan Mirko Bortolotti, Rolf Ineichen en Kelvin van der Linde. Eén auto zien we in de Silver Cup met Stuart Hall, Benjamin Goethe en Rik Breukers.

In de Sprint Series rijdt het Belgische duo Dries Vanthoor-Charles Weerts naast de Duitse broers Jusuf en Hamza Owega en het duo Ryuichiro Tomita-Kelvin van der Linde.

Team WRT heeft nog een belangrijk GT3-programma, aangezien het voor het eerst twee wagens inzet in de prestigieuze ADAC GT Masters, die van start gaat op 1 en 2 augustus op de Lausitzring. Dries Vanthoor-Charles Weerts en Rolf Ineichen-Mirko Bortolotti zullen de twee Audi R8 LMS besturen.

In de DTM zal WRT Team Audi Sport, na een veelbelovend debuut in 2019, zijn tweede seizoen betwisten en dat met drie Audi RS5 DTM. Het seizoen begint op 1 en 2 augustus met een thuisrace op de omloop van Spa-Francorchamps. Ook hier zet de Belgische ploeg in op jonge talenten. Fabio Scherer, de eerste piloot die werd bevestigd, heeft Ferdinand Habsburg als ploegmaat. De Oostenrijker schitterde tijdens de recente collectieve test voor het seizoen op de Nürburgring. Ed Jones, eerder aangekondigd, maar uiteindelijk niet in staat is om in de DTM aan te treden, wordt vervangen door Harrison Newey.

Team WRT Teambaas Vincent Vosse: “We zijn enthousiast om weer de baan op te gaan en te kunnen racen. Het zal geen ‘business as usual’worden, maar het is toch positief nieuws. De pandemie is zeker nog niet voorbij, maar we zullen er een tijdje mee om moeten gaan en heel waakzaam moeten blijven. Racen zal anders zijn, nieuwe regels en nieuwe factoren moeten in acht worden genomen. We zullen allemaal verantwoordelijk moeten handelen en mogen zeker geen fouten maken.

Team WRT is veilig en door de lock-down gegaan. Halverwege maart stopten alle raceactiviteiten: een deel van ons personeel ging naar de tijdelijke werkloosheidsregelingen en andere teamleden gingen werken voor de Weerts-groep waar we deel van uitmaken. Op 25 mei hervatten we de activiteiten gedeeltelijk en bereikten we weer de gebruikelijke opzet op 3 juni.

De onverwachte situatie heeft ertoe geleid dat we enkele van onze plannen licht hebben herzien, maar we zijn verheugd dat we drie geweldige hoofdprogramma’s hebben opgezet. In de World GT Challenge Europe hebben we hard gewerkt en alles gedaan wat nodig was om opnieuw te strijden voor topposities. We kozen voor een deelname aan 3 auto’s zowel in Endurance als Sprint en we hebben een zeer sterke line-up.

WRT is ook verheugd om fulltime deel te nemen aan de ADAC GT Masters, een zeer competitieve en high-level serie, en ook daar zullen we geweldige line-ups opstellen.

In de DTM, voor het laatste seizoen dat wordt uitgevoerd in de format dat we tot nu toe hebben gekend, streven we ernaar de beloften die we vorig jaar in ons debuutseizoen hebben getoond, waar te maken en onze inspanningen op te waarderen naar drie auto’s, zonder af te wijken van onze filosofie om jong talent te promoten.

Nu alle kalenders in een veel kortere periode zijn herschikt hebben we vier maanden van zeer drukke en intense activiteit voor de boeg, bijna zonder tijd om te ademen! Het wordt een van de grote uitdagingen die 2020 ons stelt, maar we zijn klaar om op alle fronten met volledige inzet te reageren en te vechten. “

2020 ENTRIES

DTM
Audi RS 5 DTM
Als WRT Team Audi Sport:
#10 Harrison Newey (GB)
#13 Fabio Scherer (CH)
#62 Ferdinand Habsburg (AT)

GT3 RACING
Audi R8 LMS
Als Belgian Audi Club Team WRT

GT World Challenge Europe – Endurance
#31 Mirko Bortolotti (IT) – Rolf Ineichen (CH) – Kelvin van der Linde (ZA) Pro
#32 Christopher Mies (DE) – Dries Vanthoor (BE) – Charles Weerts (BE) Pro
#33 Rik Breukers (NL) – Benjamin Goethe (DE) – Stuart Hall (GB) Silver

GT World Challenge Europe – Sprint

#31 Ryuichiro Tomita (JP) – Kelvin van der Linde (ZA) Pro
#32 Dries Vanthoor (BE) – Charles Weerts (BE) Pro
#33 Hamza Owega (DE) – Jusuf Owega (DE) Silver

ADAC GT Masters
#30 Mirko Bortolotti (IT) – Rolf Ineichen (CH)
#32 Dries Vanthoor (BE) – Charles Weerts (BE)

Bron: persbericht WRT W Racing Team