Home > Rally > ERC > ERC: Gobbin en Mabellini tegen Polonski in de Abarth Rally Cup

ERC: Gobbin en Mabellini tegen Polonski in de Abarth Rally Cup

Routinier Gobbin treedt aan in de merkencup van Abarth en zal in de Rally di Roma strijden tegen het jonge geweld van Mabellini en de Abarth winnaar van vorig jaar: Poloński.

foto: fiaerc.com/press

De Abarth Rally Cup gaat zijn tweede seizoen in en nieuwelingen Roberto Gobbin en Andrea Mabellini zullen in Rome om de eer strijden met Dariusz Poloński. De prijs die ze op het oog hebben is de 30.000€ die in elk van de vijf manches te verdelen valt. Voor de deelnemers aan de merkencup, die gebruik maakt van Pirelli geschoeide Abarth 124 rally wagens, kan er op het einde van het seizoen nogmaals zoveel prijzengeld worden gescooord als onderdeel van een totaalpakket van 180.000€.

Roberto Gobbin zit samen met Alessandro Curvi in de wagen van het Winners Rally Team en is een gentleman racer die tevens een Fiat en Abarth dealership uitbaat. Andrea Mabellini komt met co Nicola Arena uit voor Napoca Rally en komt over dan de Abarth Trophy op circuit naar de rally. De Polen Dariusz Poloński en Łukasz Sitek treden aan voor Rallytechnology en werden vorig jaar tweede achter Andrea Nucita bij de eerste uitgave van de Abarth Rally Cup. Ze wonnen vorig jaar wel de Cup hier in de Rally di Roma Capitale.