Home > Industrie > Dreamcars > De absolute top van de GT-familie: de nieuwe Mercedes-AMG GT Black Series

De absolute top van de GT-familie: de nieuwe Mercedes-AMG GT Black Series

De krachtigste AMG-V8-seriemotor aller tijden, het meest expressieve design, het omvangrijkste aerodynamicapakket, de slimste materialenmix, een maximum aan rijdynamiek: voor de nieuwe Mercedes-AMG GT Black Series (brandstofverbruik gecombineerd: 12,8 l/100 km, CO2-emissie gecombineerd: 292 g/km)1 hebben de ontwikkelaars uit Affalterbach alles uit de kast gehaald.

De nieuwe supersportwagen belichaamt de rijke autosporttraditie van het merk en de jarenlange expertise in het ontwikkelen van modellen die in alle opzichten indruk maken. Het resultaat is een vermogen van 537 kW/730 pk dat wordt geleverd door een V8-motor met een platte krukas, gecombineerd met actieve aerodynamica en een design dat rechtstreeks afkomstig is van de huidige AMG GT3 racewagen.

Bij Mercedes-AMG is de aanduiding Black Series sinds 2006 synoniem voor een heel bijzonder type auto: compromisloos sportief, met een expressief design en de meest consistente technologieoverdracht van de autosport naar de serieproductie. Black Series-modellen zijn bijzonder exclusieve auto’s. Ze zijn niet ontwikkeld om stof te verzamelen in de garage van een verzamelaar, maar om maximale prestaties te leveren op het circuit, ondanks het feit dat ze een straatgoedkeuring hebben. De AMG GT Black Series vormt een nieuw hoogtepunt in deze traditie: het is de krachtigste Mercedes-AMG met V8-seriemotor.

Voor deze nieuwe versie van de supersportwagen hebben de motorspecialisten in Affalterbach de beproefde 4,0 liter biturbomotor opnieuw doorontwikkeld – terwijl deze al bekendstond om zijn uitstekende rijeigenschappen, vermogensafgifte en koppelverloop. De uitgangspunten waren duidelijk: aanzienlijk meer vermogen dan het vorige topmodel van de AMG GT-familie, een nog betere gasrespons en een maximaal koppel. Dat alles maakte een radicale verandering in de vorm van een nieuwe, platte krukas noodzakelijk.

“De nieuwe GT Black Series is ons nieuwste automotive highlight en zet een traditie voort die in 2006 begon. De zesde variant op dit thema is opnieuw een mijlpaal voor AMG en een indrukwekkend bewijs van de ongelooflijke ontwikkelingsexpertise in Affalterbach. Ik ben trots op het team dat een unieke supersportwagen heeft gecreëerd, die nu al de absolute top is van onze succesvolle GT-familie. De prestaties, het uiterlijk en de rijdynamiek van de GT Black Series zijn ongeëvenaard. Dit project was een fantastische afsluiting van mijn loopbaan bij AMG, waarvoor ik echt dankbaar ben”, aldus Tobias Moers, voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-AMG GmbH.

(bron: persbericht Mercedes-Benz Belgium Luxembourg)