Home > Circuit > In een notendop: FIA F3-FIA F2 en Porsche Supercup

In een notendop: FIA F3-FIA F2 en Porsche Supercup

  • Porsche Supercup qualif – Het was in alle vroegte dat de Porsche Supercup zijn kwalificatie afwerkte. Al om 8u30 ging de sessie van start, ditmaal in stralende zonneschijn. De pole kwam in handen van de Turk Ayhancan Güven (Martinet by Almeras). Noteren we eveneens een mooie vierde startplaats voor Van Splunteren in de Team GP Elite Porsche. Hij start net voor zijn teamgenoot Larry Ten Voorde.
  • FIA F3 race 2 – Het ochtenprogramma in de bergen van Stiermarken vervolgde met de Formule3. De Fransman Théo Pouchaire (ART) pakte er aanvankelijk de leiding voor Hughes (HWA) en Lawson (Hitech). Het trio maakte er een boeiende strijd van waarbij de leiding diverse keren van handen wisselde. In de 21ste van de 24 ronden raakten Lawson en Hughes elkaar echter bij het gevecht voor de leiding. Dat was alles in het voordeel van Pourchaire, de 16-jarige regerend kampioen in de ADAC F4. Hij pakte er zijn eerste zege in de F3. Na Piastri, Vesti en Hughes werd hij zo de vierde winnaar in evenveel races. Oscar Piastri blijft de leider in de tussenstand, de volgende races zijn er al volgend weekend in Budapest.
  • FIA F2 race 2 – Traditioneel is de zondagse sprintrace iets minder spectaculair dan de hoofdrace op zaterdag. Die traditie werd gerespecteerd. Na een vroege virtuele safety car (omdat Shwartzman, de winnaar van gisteren, uit de bocht spinde), pakte de Deen Christian Lundgaard (ART) de leiding over van Dan Ticktum (DAMS). Lundgaard liep al snel naar een comfortabele voorsprong. Nadat een oprukkende Mick Schumacher te maken kreeg met een leeglopende brandblusser en diende op te geven, was er weinig voor Lundgaard om zich nog zorgen over te maken. De Renault Junior rijder won voor Ticktum en Ferrari Academy driver Armstrong (ART). Prema rijder Shwartzman gaat als leider naar het volgend raceweekend in Budapest.
  • Porsche Supercup race – In een eerder lauwe race, zonder al teveel drama, won Dylan Pereira (BWT Lechner) voor Güven (Martinet Almeras) en Ten Voorde (GP Elite). Pereira nam na de start snel over van poleman Güven en stelde de zege veilig. Dylan Pereira gaat als leider naar het volgende raceweekend in Budapest.

foto: Porsche Presse