Home > Circuit > NES: Haupt Racing Team wint tweede race

NES: Haupt Racing Team wint tweede race

Foto ©: Mercedes-AMG

De tweede NES-race op de Nürburgring werd gewonnen door de Haupt Racing Team Mercedes-AMG GT3 (Engel/Metzger/Christodoulou/Stolz). Ze vertrokken vanaf de derde positie maar Stolz nam een kanonstart en kon in de eerste ronde meteen naar de leiding rijden. Krognes/Pittard/Jensen (BMW M6 GT3) eindigden op de tweede plaats, Fabian Schiller en Maxi Buhk (Mercedes-AMG GT3) derde.

Team Schnitzer, dat nog het snelst was tijdens de kwalificaties, werd in de beginfase wat weggedrukt en verloor in de eerste ronde al meteen hun leidersplaats. Tomczyk/Van Der Linde/Farfus finishten daardoor uiteindelijk net naast het podium.

Ook heel wat Belgen tekenden present voor deze tweede NES-race. Dries Vanthoor werd veertiende met zijn Audi R8 GT3. Pieter Denys en Gregory Eyckmans eindigde vijfde in BMW 325i-klasse. Mühlner Motorsport pakte de overwinning met hun Porsche Cayman GT4 CS in de CUP3-klasse.

GT: Mercedes-AMG over de toekomst in de GT-racerij
F1 Spa: speciale livery bij Mercedes voor 55 jaar AMG
Ring 24: het laatste uur door de lens van Joachim Cieters
Ring 24: actie op zondag door de lens van Joachim Cieters