Home > #Hoofdnieuws > Eurocup Monza: Zuid-Amerika boven, Belgen crashen

Eurocup Monza: Zuid-Amerika boven, Belgen crashen

In Monza is de tweede race van de Formula Renault Eurocup naar de Braziliaan Caio Collet gegaan. De Braziliaan van R-Ace GP werd gisteren al derde. Collet won voor Victor Martins (ART GP) en de winnaar van gisteren, Franco Colapinto (MP Motorsport).

Foto: © Renault

De top-3 van vandaag in Monza zijn jonge kerels om de komende maanden in het oog te houden. De beide Zuid-Amerikanen Collet en Colapinto en de Fransman Martins zijn meteen ook de topfavorieten voor de 50ste uitgave van de Formula Renault Eurocup. Collet en Colapinto voeren nu het kampioenschap aan.

Voor de Belgen was Monza een drama. Na enkele punten gisteren voor Amaury Cordeel (FA Racing) en Ugo De Wilde (Arden), was de race voor de beide landgenoten vandaag al na een paar kilometer over. Cordeel en De Wilde waren het slachtoffer van een crash van Alex Quinn, die op zijn beurt aangetikt werd, net voor de tweede chicane. Het Belgische M2 Competition won vandaan de rookie-klassering met de Rus Michael Belov die vierde algemeen werd. Noteren we nog dat de Nederlanders Tijmen van der Helm en Joey Alders tiende en elfde werden.

Over twee weken wordt er in Imola geracet.