Home > #Hoofdnieuws > Industrie: Cooper Tyre levert rallybanden in België

Industrie: Cooper Tyre levert rallybanden in België

Cooper Tyre Europe lanceerde recent een uitgebreide nieuwe reeks rallybanden, die hoge prestaties en betrouwbaarheid biedt voor talloze toepassingen en niveaus van rallycompetitie. In ons land zijn de banden geschikt voor het Belgian Rally Championship, maar ook VAs en ASAF en de provinciale proeven in Wallonië.

Het nieuwe assortiment, ontwikkeld en geproduceerd door Cooper Tire Europe, omvat mogelijkheden op asfalt, onverhard en sneeuw (M + S) met de volgende producten: de Cooper Discoverer Tarmac DT1, de Cooper Discoverer Tarmac DT02, de Cooper Rally Classic Tarmac CT01, de Cooper Discoverer Gravel DG1, de Cooper M + S en de Cooper M + S Evo.

Binnen het kernassortiment van zes bandenpatronen zijn 13 verschillende maten beschikbaar – voor 13 tot 18 inch velgen. De Cooper M + S en Cooper M + S Evo zijn verkrijgbaar in zachte, medium en harde rubbersamenstellingen, terwijl de Discoverer Tarmac DT1, de Discoverer Tarmac DT02, de Rally Classic Tarmac CT01 en de Discoverer Gravel DG1 beschikbaar zijn in Extra Soft, Soft , Medium en Hard samengestelde opties.

Paul Coates, General Manager van Motorsport, Cooper Tire Europe, zei: “Door de introductie van een speciaal assortiment rallybanden, heeft Cooper een andere belangrijke dimensie toegevoegd aan zijn motorsportaanbod. Het assortiment is geschikt voor een verscheidenheid aan gebruikers, van clubniveau tot professionele competitie. Het merk Cooper staat synoniem voor on- en off-road prestaties en onze banden zijn gebouwd om lang mee te gaan en om op het hoogste niveau te presteren. Het leveren van zo’n breed nieuw productportfolio aan de rallybandenmarkt is een duidelijk signaal van onze toewijding aan de sport.

Cooper is de enige bandenleverancier van het FIA World Rallycross Championship, het zuster FIA European Rallycross Championship en het Americas Rallycross Championship.

Meer info?

https://www.vereeken-motorsport.com/