Home > #Hoofdnieuws > Eurocup Monza: Martins en Quinn op pole

Eurocup Monza: Martins en Quinn op pole

De eerste polepositie van het seizoen in de Formula Renault Eurocup staat op naam van Victor Martins. De Fransman, die in de kleuren van Art Grand Prix racet, was vrijdagnamiddag maar liefst drie tienden sneller dan Caio Collet (R-Ace Gp) en onze landgenoot Amaury Cordeel (FA Racing), die dus een prima eerste kwalificatiesessie afwerkte. Martins deed dat in een nieuwe recordtijd.

Foto: © Renault

Opvallend was de wat povere prestatie vrijdag van Ugo De Wilde (Arden) die slechts 14de werd, op acht tienden van de pole en op vier tienden van zijn teamgenoot Alex Quinn, die de vijfde tijd liet noteren. Noteer dat de eerste sessie telt voor de startopstelling van race 2 vanwege het kleine tijdverschil tussen Q2 en R1.

De Wilde laatste

In de tweede sessie verliep het zo mogelijk nog dramatischer voor Ugo De Wilde die na één snelle ronde stilviel op de piste en hij verloor daarbij bovendien zijn snelste ronde omdat hij een rode vlag veroorzaakte. De Wilde mag deze namiddag, om 13u00, als laatste vertrekken. Vooraan was de polepositie voor Arden, met de rookie Alex Quinn, voor de Nederlander Tijden van der Helm (FA Racing) en Victor Martins. Amaury Cordeel werd negende.