Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

De autosport is weer op gang geschoten, met dit weekend de Grote Prijs van Steiermark. Steiermark is uiteraard de Oostenrijkse deelstaat waar de Red Bull Ring gelegen is. Op diezelfde omloop racen ook opnieuw de F2, F3 en de Porsche Supercup. Benieuwd hoe stevig de revanche van Red Bull zal zijn na een afgang tijdens het openingsweekend van de F1!

Niet zo gek ver van Oostenrijk, in het Noord-Italiaanse Monza start dan weer het seizoen van de Formula Renault Eurocup, met Amaury Cordeel en Ugo De Wilde. Zij werken vrijdag en zaterdag hun wedstrijden af, in het voorprogramma van de 12 Uur van Monza, de tweede race van de Creventic series. Die tweede race ziet een mooi startveld van goed 25 wagens, met een beperkte Belgische delegatie. Speedlover zet twee Porsche in, waaronder één voor de Belgen Olivier Dons en Rolf Lietaert. AC Motorsport doet het dan weer met een Audi RS3 LMS voor Vincent Radermecker
en Mathieu Detry.

Verder wordt er dit weekend tweemaal op de ‘lange’ Nürburgring geracet, met een race op zaterdag en één op zondag, telkens over vier ronden. Van Belgische zijde is er Dries Vanthoor (enkel op zaterdag), in de kleuren van Audi Sport Team, naast uiteraard het Belgische Pit Lane Team met de Porsche en de beide Toyota. Ook JJ Motorsport (broers Sari en Grey Motorsport) en Mühlner Motorsport (Porsche) tekenen present. Op zondag komt ook Kris Cools met een Porsche richting de Eiffel.

Ook in de VS zijn er twee races van de IndyCar Series, terwijl in Tsjechië, Hongarije, Slovakije, Griekenland en Slovenië nationale rallywedstrijden verreden worden.