Home > #Hoofdnieuws > Belcar: BMS Motorsport met Mazda, BMW en Audi

Belcar: BMS Motorsport met Mazda, BMW en Audi

Het Belgische BMS Motorsport beschikt voor het seizoen 2020 onder meer over een gedegen racewapen uit Japan, de Mazda MX-5. De auto kan in het Benelux sprintkampioenschap ingezet worden, maar de Japanse achterwielaangedreven roadster is ook perfect voor het langere werk, zoals het Belcar Endurance Championship. 

BMS Motorsport is een nieuwe naam, maar geen nieuwe structuur. Het team is al heel lang actief in de rallycross en behaalde daar als partner van JDK en Michaël de Keermaecker diverse nationale en internationale successen. Afgelopen jaar trok de structuur dan als BMS Motorsport richting het circuit en meer bepaald de Mazda MX-5 Cup waar een zege en een podiumplaats werden behaald.   

Belcar 6: dat is tot dusver vooral het speelterrein geweest van de diverse Beierse auto’s, met de BMW Clubsport als referentie. BMS Motorsport wil daar verandering in brengen. 

Stefan Calbrecht, van BMS Motorsport, verduidelijkt het één en ander: “De Mazda heeft al een aantal malen de 24 Uur van Zolder gereden, maar dan ging het wel over het vorige model. Deze generatie, de IV, is nog meer een racewagen dan voorheen en biedt enorm veel plezier voor een democratisch budget, zeker als je met twee of drie rijders bent, en tijdens de 24 Uur van Zolder, met 4 of 5. De Mazda MX-5 is een pur sang racewagen, licht, achterwiel aangedreven en perfect om echt te leren racen, of dat nu in sprint of uithouding is. Ons team kent de auto ondertussen van de Cup en we willen de stap naar de uithouding echt wel zetten. De auto is ook erg betrouwbaar en behoeft geen jaren ervaring zoals de meer krachtige wagens in Belcar. Uiteraard staan wij ook open voor een samenwerking met rijders die willen gaan sprinten.

Het team beschikt ook over een BMW M235i die kan ingezet worden bij Belcar 5 en de 24 Uur van Zolder maar ook voor de Creventic 24 Hours Series. Ook runt het team de Audi RS3 LMS TCR van (JDK), die met Michael De Keersmaecker in Belcar 5 van het Belcar Championship, inclusief de 24 Uur van Zolder jan ingezet worden, naast mogelijkheden in SuperCar Challenge, de Creventic 24 Hours Series enz.