Home > Circuit > Eenzitter > Eurocup Renault: wordt 2020 het jaar van De Wilde?

Eurocup Renault: wordt 2020 het jaar van De Wilde?

Het is al 106 dagen geleden dat de Formule Renault nog een wedstrijdweekend kende, maar nu staat het 50ste seizoen van deze serie in de startblokken met alvast een testsessie in Monza, de scene voor het openingsweekend van het 2020 seizoen.

(foto: Renault Sport)

In het 50ste seizoen van de Formule Renault gaat men op zoek naar een opvolger voor Oscar Piastri, de kampioen 2019 die afgelopen weekend zijn debuut in de FIA F3 niet miste! De kansen voor de titel liggen in de eerste plaats bij wat men de “routiniers” kan noemen. Victor Martins (vicekampioen in 2019) met ART en Lorenzo Colombo (bij BaiTech) gaan voor het vierde seizoen op rij hun kans. Hun grote tegenstander wordt de Franse renstal R-ace GP, die aast op een derde opeenvolgende titel in deze serie. Deze keer zetten zij in op de snelle Brazilaan Caio Collet en op de solide Tsjech Petr Ptáček.

Vele anderen willen eveneens de kaart van de ervaring spelen. Niet in het minst onze landgenoot Ugo de Wilde, die vorig jaar de allereerste race won van het seizoen en die nu terecht kon bij het ervaren en sterke Arden Motorsport. Hij start er naast de Brit Alex Quinn. Ook de Nederlanders van MP Motorsport hebben altijd hun zegje te doen. Deze keer komen zij met een sterke noorderbuur aan de start, Joey Alders. Die haalde zijn adelbrieven in de Aziatische Formule 3 terwijl de talentrijke Argentijn Franco Colapinto de regerend Spaanse F4 kampien is. En over Spanjaarden gesproken: FA Racing, het team van Fernando Alonso, telt op de Belg Amaury Cordeel om een gooi naar de titel te doen, samen met de Nederlander Tijmen van der Helm.

Er staan zeven rookies aan de start van dit seizoen met de Fransman Hadrien David ((MP Motorsport), de Franse F4 kampioen, zijn vicekampioen Reshad De Gerus (Arden Motorsport), de Est Paul Aron (ART Grand Prix), een beschermeling van AMG Mercedes, de Italiaan Nicola Marinangeli (Bhaitech Racing), de Fin William Alatalo (JD Motorsport) en de Hongaar László Tóth (Bhaitech Racing). Last but not least is er nog de Brusselse formatie M2 Competition, die aantreden met de Rus Mikhael Belov.

Het seizoen begint in alle ernst op het circuit van Monza vanaf donderdag 9 juli met twee collectieve testsessies en een kwalificatiesessie, gevolgd door de tweede kwalificatiesessie (om 9u) en de eerste race (om 13u) op vrijdag 10 juli, en tenslotte de tweede race op zaterdag 11 juli (om 9u45).

De races zijn te volgen op het You Tube kanaal van Renault Sport:
https://renaultsport.us2.list-manage.com/track/click?u=b20b6610a876d6f1f0c7a69cc&id=03dcc2a7da&e=8ff84460c6

De volledige deelnemerslijst vindt u hier:
https://renaultsport.us2.list-manage.com/track/click?u=b20b6610a876d6f1f0c7a69cc&id=74df49a6d1&e=8ff84460c6