Home > #Hoofdnieuws > GT World: R-Motorsport houdt het voor bekeken

GT World: R-Motorsport houdt het voor bekeken

Covid-19 raast ook verder door de autosport, met nu een wel erg stevig forfait, dat van R-Motorsport in de GT World Challenge. Het Zwitserse team maakte eerder een einde aan het DTM-verhaal en laat nu ook de GT3 voor wat het is… om dus niets meer te doen in de autosport. Ook 2021 is helemaal geen certitude, laat het team in een persbericht weten.

Dr Florian Kamelger, één van de twee mannen achter R-Motorsport liet anderhalf jaar geleden nog uitschijnen over zo goed als onbeperkte middelen te beschikken, met zelfs een zweem van arrogantie in zijn interview, maar zo snel als het team gekomen is, zo snel verdwijnt het dus ook weer. We zien dus geen drie grijs en blauwe Aston in de GT World dit jaar. Luca Ghiotto, Marvin Kirchhöfer, Tom Blomqvist, Jake Dennis, Daniel Juncadella, Ricky Collard, James Pull, Hugo de Sadeleer en Max Hofer mogen alvast op zoek naar een ander zitje. Ook Maxime Martin kwam in het verleden voor het team uit.

SRO ziet dus nog maar eens een team wegvallen en bronnen binnen het bedrijf bevestigden ons dat het aantal inschrijvingen voor de European GT4 fors is teruggelopen. Er zouden hoogstens 20 à 25 wagens op de permanente deelnemerslijst staan. Ook het GT4-programma van R-Motorsport vervalt uiteraard.