Vandaag maakte de New 500 zijn institutioneel debuut, eerst in het Palazzo del Quirinale, waar de Fiat Chrysler Automobiles volledig elektrisch aangedreven auto werd voorgesteld aan de President van de Italiaanse Republiek, Sergio Mattarella, door John Elkann, Voorzitter van FCA; door Pietro Gorlier, Chief Operating Officer EMEA Region FCA; en door Olivier Francois, President Fiat Brand Global. De directie van FCA ging vervolgens naar het Palazzo Chigi om de New 500 voor te stellen aan Giuseppe Conte, de Italiaanse premier.
In het Quirinale werd de auto gepresenteerd op de binnenplaats van het presidentiële paleis. John Elkann, Pietro Gorlier en Olivier François legden aan president Mattarella uit hoe de derde generatie van de 500 het Italiaanse antwoord is op de duurzame mobiliteit van morgen.
De nieuwe 500 BEV werd gecreëerd, ontworpen en gebouwd in Turijn: een echt “Made at Fiat” en “Made in Turin” product. Weer zo’n prachtig voorbeeld van de creativiteit en innovatie waar het bedrijf en de stad – waar Fiat meer dan 120 jaar geleden is opgericht – trots op zijn. Dit blijkt ook uit alle e-Mobility initiatieven die op het Mirafiori-complex zijn opgezet. Zo is er het proefproject Vehicle-to-Grid (V2G), dat – als het eenmaal volledig is voltooid – de grootste fabriek in zijn soort ter wereld zal zijn. Tegen eind 2021 zal de infrastructuur de capaciteit hebben om tot 700 elektrische voertuigen met elkaar te verbinden, waardoor de transmissienetbeheerder ultrasnelle netdiensten kan leveren en de voertuigen zelf kunnen worden opgeladen.
In de namiddag bezochten de senior managers van FCA de zetel van de Italiaanse regering voor een ontmoeting met premier Giuseppe Conte, die werd voorgesteld aan de nieuwe Fiat 500 op de binnenplaats van Palazzo Chigi. De perfecte gelegenheid om opnieuw te bevestigen dat FCA zich inzet voor de uitvoering van zijn brede investeringsplan voor Italië, waarvan een groot deel al is gelanceerd in binnenlandse fabrieken. Het plan is gebaseerd op een transformatie van de Italiaanse automobielindustrie met het oog op een emissiearme toekomst, aangedreven door steeds meer gekoppelde hybride en elektrische voertuigen.
Om de toekomst van de 500 in beeld te brengen, is het Fiat-merk uitgegaan van wat het heeft opgebouwd tot wat het nu is. Dat gold ook voor de eerste generatie, die in de jaren ’60 mobiliteit en vrijheid bood. De 500 betekende een ommekeer, een auto die altijd op het topje van de golf stond, en heeft zich sinds zijn debuut 63 jaar geleden gevestigd als een icoon. Met de tweede generatie van 2007 werd de Fiat 500 een voorbeeld van de Italiaanse mode en stijl die de wereld hebben veroverd. En nu, in een tijd waarin mobiliteit duurzamer, meer geconnecteerd en meer autonoom moet worden, komt de derde generatie van de Fiat 500 opnieuw op de voorgrond, met design en rijplezier, samen met zijn symbolische waarde, uitzonderlijke styling en sterk karakter, die een vast onderdeel zijn geworden van het collectief onderbewustzijn.
Net als in de jaren ’60, toen de 500 de massamobiliteit nieuw leven inblies door de Italiaanse cultuur en het dolce vita naar een ander niveau te tillen, staat de New 500 nu voor het positivisme en de herstart, het motto van Fiat. Hij geeft een nieuwe dimensie aan de duurzaamheid van de elektrische stedelijke mobiliteit.