Home > F1 > F1 road to Austria 2020: Mercedes Petronas AMG

F1 road to Austria 2020: Mercedes Petronas AMG

Foto ©: Mercedes Petronas AMG

Komende zondag, 5 juli is het eindelijk zover, dan gaat het nieuwe F1-seizoen van start. De opener van het nieuwe seizoen is nu de GP van Oostenrijk, op de Red Bull Ring in Spielberg. Om u goed op weg te zetten voor het nieuwe seizoen, maken we bij Autosportwereld.be van elk team een voorbeschouwing. De laatste in ons rijtje, de dubbele wereldkampioen en topfavoriet voor dit jaar.

Het team van Mercedes won sinds 2014 alle titels bij de rijders en de contsructeurs, ze domineren de sport. Lewis Hamilton behaalde vorig jaar zijn zesde wereldtitel, zijn vijfde bij Mercedes. Bottas werd tweede met een ruime voorsprong op Max Verstappen. Het team onder leiding van Toto Wolff krijgt jaar na jaar de beste wagen aan de start, komt daar dit seizoen verandering in?

Mercedes tijdens de testdagen:

Mercedes was het snelste team tijdens de testdagen, Bottas had na beide weken de snelste tijd. Het team zorgde ook voor verbazing met het DAS-systeem. Bij dit systeem kunnen de rijders trekken of duwen aan het stuur zodat de voorwielen van hoek veranderen, dit zou voor minder bandenslijtage en een hogere topsnelheid zorgen. Na de eerste week had het team de meeste rondjes en reed de wagen probleemloos rond. De tweede week was niet zonder problemen, op dag twee was er bij de wagen van Hamilton een probleem met de oliedruk, de huidige wereldkampioen moest zijn wagen vroegtijdig aan de kant zetten. Het team leek onverslaanbaar, maar met de power-unit hebben ze een zwakte, ook Williams (zelfde motor) had problemen met de motor.

Vleugje geschiedenis:

Voor Mercedes het overnam van Brawn GP om in 2010 opnieuw te beginnen, was het team nog twee jaar actief in de beginjaren van Formule 1. In 1954-1955 won legende Juan Manuel Fangio de wereldtitel. Eind 1955 trok Mercedes de stekker eruit nadat een van hun rijders, Pierre Levegh om het leven kwam tijdens de 24 uur van Le Mans.

Het moderne Mercedes startte in Formule 1 nadat ze Brawn GP hadden overgenomen. Het team zorgde bij hun terugkomst meteen voor veel opwinding door bekend te maken dat Michael Schumacher zijn comeback zou maken. Nico Rosberg zorgde voor de volledige Duitse line-up en drie podiumplaatsen in het eerste seizoen. De Duitser zorgde in de GP van China 2012 voor de eerste pole position/overwinning van het team. In 2013 werd Lewis Hamilton de ploeggenoot van Rosberg en vanaf 2014 begon Mercedes de sport te domineren. Mercedes heeft zes wereldtitels bij de rijders (1x Rosberg, 5x Hamilton) en constructeurs gewonnen. Ook voor komend seizoen is Mercedes het te kloppen team.

Onze mening:

Mercedes is dit seizoen werderom favoriet om de dubbel te pakken. Kunnen Red Bull en Ferrari iets doen tegen de ‘Silver Arrows’? Ook tijdens de testweken was Mercedes veruit het beste team. Met Lewis Hamilton die gemotiveerder is dan ooit om die zevende wereldtitel binnen te halen of komt het gevaar uit eigen team? Bottas die vorig jaar een vliegende start nam en het hele seizoen regelmaat heeft gereden. Wie wordt hun grootste concurrent? Tijdens de testen toonde Mercedes wel een teken van menselijkheid door een probleem met de oliedruk, een vlekkeloze voorbereiding hebben ze dus niet gehad.

De rijders van Mercedes:

Lewis Hamilton is de favoriet bij Mercedes. Hij wint gemiddeld bijna negen races per seizoen sinds zijn eerste titel bij het team. Ploeggenoot zijn van Hamilton is zeker niet gemakkelijk maar Bottas doet het zeker niet slecht en wint ook zijn races. Hamilton geven we het meeste kans om dit seizoen de titel te pakken, maar dit seizoen zou het wel eens een stuk spannender kunnen zijn.

You may also like
In een notendop: NASCAR – F1
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen
F1 2023: wie stelt wanneer voor?
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!