Home > #Hoofdnieuws > IndyCar Indianpolis: Dixon wint

IndyCar Indianpolis: Dixon wint

Scott Dixon blijft ongeslagen in de IndyCar Series 2020. Na zijn zege in de opener van het seizoen in Texas, voor de Corona-crisis, won hij nu ook de eerste race na de lockdown, de Grand Prix of Indianapolis.

(Foto: © IndyCar Series)

De Nieuw-Zeelander, die in de kleuren van Chip Ganassi racet, nam na 48 ronden het heft in handen en won voor Graham Rahal (Team RLL – Honda) en Simon Pagenaud (Team Penske). Colton Herta (Andretti Harding Steinbrenner – Honda) en de verrassend sterke Nederlandse rookie Rinus VeeKay (Ed Carpenter Racing – Chevrolet), maakten de top-5 volledig. Will Power, vertrokken van op de pole, kende problemen en Alexander Rossi (Andretti Autosport – Honda) gaf op.

Ik ben zo ontzettend blij! Van plek 18 naar 5! Ik heb iedere ronde alles gegeven. Het team heeft voor een geweldige auto gezorgd en daarbij klopte ook de pitstopstrategie perfect. Ik geloof dat ik nog nooit zo blij ben geweest”, blikte een nagenietende Van Kalmthout op zijn wedstrijd terug.

Komend weekend mogen Van Kalmthouten de andere rijders opnieuw racen. Dan staan er op het circuit van Road America zelfs twee wedstrijden op het programma, een op zaterdag en een op zondag.