Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend: druk…

De autosport dit weekend: druk…

We dachten dat het moment nooit meer zou komen, maar onze rubriek ‘De autosport dit weekend’ is dus terug. Op 15 maart schreven we dat we voor enkele weken zouden afscheid nemen van onze passie, maar het werden goed drie maanden. We staan meteen voor een relatief druk weekend, met uiteraard de start van het F1-seizoen in Oostenrijk.

Zondag om 15u10 onze tijd springen op de omloop in Spielberg de lichten op groen voor wat eindelijk de start van het nieuwe F1-seizoen wordt. De strijd tussen Mercedes, Ferrari en Red Bull kan dan weer in alle hevigheid losbarsten. Op deze site vindt u deze week een overzicht per team, maar ook de andere series, F2, F3 en Porsche Supercup komen de komende dagen nog aan bod.

Nog in Europa zijn er enkele kleinere rally’s, met onder meer de Rally del Casentino in Italië, waar het Belgische duo Molle-Barral start. Ook in Tsjechië, Portugal, Hongarije en Roemenië zijn er rallywedstrijden.

In de VS, nochtans hard getroffen door het Covid 19-virus, gaan alle grote kampioenschappen aan het werk, met Indy en NASCAR in Indianapolis en IMSA in Daytona. Daar vinden we ook Laurens Vanthoor die start aan het laatste seizoen van Porsche in de GT LM-klasse en de Limburger verdedigt er uiteraard zijn titel, samen met Earl Bamber.