Home > #Hoofdnieuws > Le Mans 24: actie op vier dagen

Le Mans 24: actie op vier dagen

De ACO heeft het verloop van de 88ste editie van de 24 Uur van Le Mans voorgesteld. In tegenstelling tot een normale editie wordt er pas op donderdag gestart met de oefenritten, terwijl vrijdag geen ‘vrije’ dag is.

62 wagens staan er op de deelnemerslijst, maar in economische onzekere tijden is het de vraag of die auto’s ook allemaal zullen opdagen. De ACO bezorgde ons een deelnemerslijst waar onder meer Corvette en de beide ‘Amerikaanse’ Porsche in GTE Pro nog opstaan…

De 88ste editie van de 24 Uur van Le Mans vindt plaats op 19 en 20 september, maar de activiteiten starten op woensdag met de technische en administratieve keuring, echter niet in het centrum van de stad, wel op de omloop zelf. Op donderdag zijn er de vrije trainingen en de kwalificatie voor de 24-uursrace, met nog één vrije sessie op vrijdag en dan de Hyperpole, waar op een ‘vrije’ omloop voor de polepositie zal gevochten worden. Ondertussen werkt ook de ‘Road to Le Mans’, met onder meer Eric De Doncker en Tom Cloet, hun sessies af en ook de Porsche Carrera Cup komt aan de bak. De start van de race is voorzien om 14u30 op zaterdag.

Timing 24 Uur van Le Mans

Timing andere races