Home > #Hoofdnieuws > Portimao 24: mooie comeback van Tom Cloet

Portimao 24: mooie comeback van Tom Cloet

Dit is wat men noemt een mooie comeback! Voor zijn eerste deelname dit seizoen met het team Mühlner Motorsport van Bernhard en Renate-Carola Mühlner, liet Tom Cloet een perfecte wedstrijd optekenen. Samen met de Nederlander Jeroen Bleekemolen, de Duitser Moritz Kranz en de Portugees Jose Carlos Gomez Castro Vieira won de Belg in de 24 Uur van Portimao de Klasse 991 en aan het stuur van de Porsche 991-II Cup werd hij bovendien derde algemeen.

Deze eerste race in Europa sinds de lockdown werd afgebouwd, had geen al te sterk bezet deelnemersveld, maar de ervaring was desalniettemin zeer positief”, aldus Tom. “Ik kreeg woensdagavond een telefoon van Bernhard Mühlner, waarmee ik de Michelin Le Mans Cup 2020 ga rijden met een Duqueine LMP3, en hij stelde me voor om in Portugal mee van start te gaan. Ik heb de verplaatsing kunnen regelen, mijn bagage kunnen pakken en vervolgens stond ik in het zuiden van Portugal. Het is een mooi circuit, dat ik niet kende, en waar bovendien de finale van de Michelin Le Mans Cup zal verreden worden. Ik heb afgelopen weekend alles bijeen tussen de 7,5 en 8 uur in de auto gezeten, van de vrije trainingen tot de race. Dat was prima om weer met autosport te beginnen dit seizoen. De Porsche 991 GT3 Cup is geen makkelijke wagen, maar met de hulp van Jeroen Bleekemolen en Moritz Kranz, heb ik prima gewerkt en ik ben dan ook zeer tevreden.”

De race werd dus afgesloten op een sterke derde plaats, achter twee veel snellere Porsche 991 GT3 R en Tom Cloet kon dus moeilijk beter doen. Op maandag was hij al op de Nordschleife-Nürburgring, voor de testdag van de Langstrecken-Serie als voorbereiding op drie wedstrijden van de VLN. Die reeks van wedstrijden start op zaterdag 27 juni.

Ik zal zoals aangekondigd rijden met een Toyota GT86 van het team van Olivier Muytjens”, gaat Tom verder. “Het eerste doel voor mij is opnieuw mijn ijkpunten te vinden op een omloop die heel wat nederigheid vraagt. Ik race samen met Jacques Derenne en ‘Brody’, en ik wil vooral progressie maken op een dergelijk circuit.”

Uiteraard zal de Michelin Le Mans Cup voor Tom Cloet het voornaamste programma zijn. “Ik weet dat ik in het team van Bernhard en Renate-Carola Mühlner, over alle troeven zal beschikken om een sterk jaar af te werken. Ik deel bovendien de wagen met Moritz Kranz, de huispiloot zeg maar. Dit Belgisch team is erg goed en dankzij hen heb ik zin blijven hebben in het racen, ook tijdens mijn drukke professionele jaren. Het seizoen is goed begonnen, nu kijk in nog meer naar de rest uit.”