Home > #Hoofdnieuws > Le Mans 24 Virtual: winst voor Rebellion-Williams

Le Mans 24 Virtual: winst voor Rebellion-Williams

De eerste Sim-editie van de 24 Uur van Le Mans is een echte thriller geworden, met een strijd tot op de meet tussen Rebellion Williams Esport en ByKolles – Burst Esport. De strijd om de zege duurde letterlijk tot op de meet en de grootste zege ooit in de geschiedenis van het Sim-racen ging uiteindelijk naar het kwartet van Rebellion, Deletraz-Marciello-Wisniewski-Brzezinski.

Dillmann-Guerrieri-Pedersen-Simoncic werd tweede in de auto van ByKolles op amper 17 seconden, wetende dat een valse start van Dillmann en de daaraan verbonden straf hen de zege heeft gekost. Rebellion Williams eindigde ook derde met Canapino-Aitken-Gassner-Romandis (+23 seconden) en het team pakte ook nog eens de zesde plaats. 2 Seas Motorsport en Veloce Esports 1 maakten de top-5 volledig.

Güven wint Le Mans in GTE met Porsche!

In GTE ging de zege naar Porsche met een eerste plek voor Güven-Tandy-Rogers-Ostgaard. De voormalige rijder uit de Porsche Benelux Cup gaf nogmaals zijn visitekaartje af. Zij haalden het voor de Aston Martin van Thiim-Westbrook-Sörensen-Biancolilla en de R8G Corvette van Juncadella-Beche-Jajovski-Kappet. De Corvette van onze landgenoot Pilate werd dertiende in GTE.

In de LMP2-klasse waren zowel E-team WRT als Veloce Esports 2, van Stoffel Vandoorne bij de les, maar beide teams kenden kleine problemen die hen uit de strijd om de zege haalden. WRT werd uiteindelijk zevende, Veloce Esports 2 kwam als 13de aan.

Uitslag:

https://livetiming.alkamelsystems.com/lm24virtual

Persoonlijke nota

In alle eerlijkheid, ook ik stond aanvankelijk eerder sceptisch tegenover deze virtuele versie van de 24 Uur van Le Mans, maar na 24 uur ben ik overtuigd. Op dit niveau is het Sim-racen ook aantrekkelijk. Laten we de volgende editie volgen in een kleine persruimte, met wat collega’s, koffie en een goede sfeer, en ik teken meteen. Proficiat aan de ACO, de organisatoren, de teams, de rijders… dit was een mooie première voor een nieuw sportevenement.