Home > #Hoofdnieuws > Le Mans 24 Virtual: Vandoorne leidt de dans

Le Mans 24 Virtual: Vandoorne leidt de dans

Zoals zo vaak is Le Mans groots en zo ook in de virtuele racerij. De eerste virtuele editie van de Franse klassieker is heel aangenaam om te volgen en er wordt op bijzonder hoog niveau gegamed of moeten we zeggen gereden. Na goed acht uur wedstrijd leidt Veloce Esports 2, het team van Vandoorne-Nato-Murphy-Poradzisz.

Vandoorne en co spelen al uren haasje-over met de prototype van Team Redline, waar Max Verstappen de console deelt met Norris-Kerkhof-Huttu. Maar ook de beide Rebellion-wagens en 2 Seas Motorsport liggen op amper een handvol seconden van de leiders.

De start van de race was meteen… een uitschuiver voor het team op de polepositie. De wagen van ByKolles was een fractie te snel weg en mocht de pitlane in voor een tijdstraf. Desondanks speelt het team ondertussen weer mee voor de zege, net achter de kopgroep van een vijftal wagens.

Ook goed gestart was E-Team WRT, maar zij verloren een ronde door internetproblemen bij Kevin van der Linde. Het Belgische team is voorlopig 15de op bijna een ronde.

In GTE domineert Porsche de debatten, met een eerste plek voor Güven-Tandy-Rogers-Ostgaard, voor twee andere wagens van het Porsche Esports Team. Charles Leclerc is de eerste niet-Porsche, op een vierde plek, uiteraard in een Ferrari, voor de eerste Corvette en Aston.

Opvallend was verder de benzinepanne voor Fernando Alonso, die dankzij de crash van de spelserver, in de vooravond, wel terug mag racen…