Home > #Hoofdnieuws > En nu kijken we naar morgen…

En nu kijken we naar morgen…

Het is 1 juni en in de algemene media verdwijnt Corona stilaan naar de achtergrond, jammer genoeg niet altijd ten voordele van positief nieuws, maar de wereld draait nu eenmaal door, ook op die manier. Nu de beperkingen op onze vrijheden stilaan weer aangepast worden, is het ook tijd voor sport en vooral voor onze sport: de autosport. In de VS zijn de echte wedstrijden alweer op gang geschoten en in Europa zou dat over goed tien dagen, met de 24 Uur van Portimao, door Creventic, ook moeten gebeuren. Het is dus tijd om even te gaan zitten en vooruit te kijken.

Of de aanpak van een volledige lockdown nu de goede was of niet, dat is voer voor heel wat nabeschouwingen. Wij weten echter wel dat er in de streek van Le Touquet, waar de laatste Franse rally plaatsvond, geen massale uitbraak van het virus is geweest. Besmetting in de buitenlucht, is sowieso hoogst uitzonderlijk en dat is meteen goed nieuws voor onze sport. Autosport is immers geen contactsport, waarbij mensen zich in peloton voortbewegen of met elkaar (fysiek) in aanraking komen. Bovendien zitten de rijders in een zeer goed afgesloten ruimte. Wat betreft de medewerkers van de teams, ook daar is het perfect mogelijk om de meest gevaarlijke situaties, met name kleine gesloten en tegelijkertijd slecht verluchte ruimtes, te vermijden. Toeschouwers kunnen op de meeste omlopen zeker in beperkte aantallen, ook zonder gevaar voor de gezondheid van hun hobby en passie genieten. En laten we eerlijke zijn, in de meeste gevallen zijn autosportwedstrijden vandaag geen massa-evenementen meer. Een goede dosis gezond verstand, enkele eenvoudige hulpmiddelen (eventueel een masker waar nodig, desinfecterende spray en mogelijk plexiglas) kunnen de rest van het werk doen. Zelfs voor de mediaruimte, toch een risicoplaats, kunnen alternatieven gevonden worden. Denk maar aan de Tv-ruimtes die individueel kunnen gebruikt worden of open tenten zolang het virus nog aanwezig is.

Autosportwereld.be wil daarom mee aan morgen denken en wij sluiten stilaan deze vreemde en soms moeilijke dagen en weken af. Wij gaan ons weer volop richten op de actuele autosport en houden ook een plaatsje vrij voor het SIM-racen, want volgens onze poll staat twee derde van de lezers daarachter. Ook zullen we wanneer de tijd het toelaat een ‘verhaal’ blijven brengen, want ook daarvan merkten we dat u het gesmaakt hebt.

De autosport kan deze periode ook aangrijpen om even stil te staan bij het hoe en wat, bij het aantal reeksen en kampioenschappen dat we kennen en bij de autosport zoals die er in de toekomst moet uitzien, want elke crisis creƫert kansen en opportuniteiten, zoals ook elke crisis slachtoffers maakt en dat zal ook voor de autosport zo zijn. Hoe dan ook, Autosportwereld.be gaat verder en geeft zeker niet op en wil het nieuws op de best mogelijk manier blijven brengen. We stoppen dan ook stilaan met onze corona-reeksen en hopen vooral dat we die nooit nog moeten heropstarten.

We wensen u allemaal een gezonde zomer, met stilaan ruimte voor meer en meer autosport!

In naam van het hele team van Autosportwereld.be