Home > Circuit > E-Circuit: Haems & co winnen thriller op Circuit Zolder

E-Circuit: Haems & co winnen thriller op Circuit Zolder

De Zolder Touring Cup mag dan wel bedoeld zijn voor de minder ervaren simracers, de spanning was er zeker niet minder om. Het was uiteindelijk Diego Haems die met de overwinning aan de haal ging.

Het was nagelbijten tijdens de laatste rondes van de Zolder Touring Cup. De strijd ging tussen drie Porsche Cayman GT4, namelijk die van Flemish Simsports, Torque Freak Racing La Source en Seka Carsport. Na vier uur racen op het circuit van Zolder reden deze wagens op slechts één seconde van elkaar. Maarten Dekens moest door een slipper zijn terug achteraan aansluiten in het treintje van drie, maar iets later maakte Davy Suffeleers een zware fout en zo kwam Dekens terug op twee. Diego Haems (Flemish Simsports) won uiteindelijk deze spannende race. Maarten Dekens eindige tweede, Suffeleers derde.

Ook in de TCR-klasse won Flemish Simsports opnieuw. Zoals vorige week waren Borgonjon/Beheyt/Dupan weer de snelste van de groep. Zij krijgen opnieuw een wildcard voor de Virtual Belcar-race van morgen (waar ze overigens vorige week ook meteen wonnen). Benieuwd of zij dat morgen opnieuw kunnen klaarspelen.

Van Opstal/Dewulf/Ferreira/Puylaert wonnen in de MX-5 klasse. Ook zij lijken na hun tweede overwinning op rij een maat te sterk te zijn voor de concurrentie.

Morgen om 18 uur start de Virtual Belcar voor een drie uur lange race op Circuit Zolder, die u via https://belcar.eracingseries.be/ en hun YouTube-pagina live kan meevolgen.

You may also like
American Festival Zolder: zondagnamiddag door de lens van Benny Houbrigts en Joachim Cieters
Zolder 24: actie op zondagvoormiddag door de lens van Roel Ramaekers en Joachim Cieters
Zolder 24: het vallen van de duisternis door de lens van onze fotografen
Zolder 24: de signeersessie door de lens van Roel, Joachim en Benny