Home > #Hoofdnieuws > Belcar 2020: start in augustus?

Belcar 2020: start in augustus?

Circuit Zolder is klaar met de kalender 2020 van het Belcar kampioenschap, maar wacht op de nieuwe DTM-kalender om de herziene versie te publiceren, dat vernamen wij uit diverse bronnen en ook La Dernière Heure komt tot dezelfde conclusie.

Het DTM doet het in Zolder waarschijnlijk tijdens het weekend van 10 en 11 oktober of 17 en 18 oktober, wat mogelijk zelfs de finale van het kampioenschap kan zijn, gezien de problemen tussen ITR en Hockenheim.

Belcar zou dan starten op 8 en 9 augustus (de oorspronkelijk geplande datum voor de 24 Uur van Zolder), in een meeting met de Supercar Challenge. Ook de merkenkampioenschappen met de Ford Fiesta en de Mazda MX-5 zouden in dat weekend kunnen aan de slag gaan.

De andere bevestigde data zijn het American Festival met NASCAR op 3 en 4 oktober en de 24 Hours of Zolder op 7 en 8 november. De uitstap naar Assen met de DTM blijft gepland, maar de datum moet natuurlijk worden bevestigd door ITR. Gezien de moeilijkheden om in Francorchamps een meeting te vinden in de huidige context, zou de vijfde en laatste meeting ook in Limburg kunnen plaatsvinden, misschien tijdens de Truck Super Prix of op nog een andere datum. Begin volgende week komt de nieuwe versie van de Belcar- en DTM 2020-kalender.