Home > #Hoofdnieuws > F1: Williams op rand van failliet

F1: Williams op rand van failliet

Niet alleen constructeurs lijden onder de economische gevolgen van de corona-crisis, ook teams, van groot tot klein, hebben het zeer moeilijk. Onder hen ook de F1-renstal Williams, ooit één van de grootste teams van het hele F1-startveld.

Aan het einde van de vorige eeuw was Williams een van de meest welvarende teams in de Formule 1. De Britse renstal werd wereldkampioen met Alan Jones, Keke Rosberg, Nelson Piquet, Nigel Mansell, Alain Prost, Damon Hill en Jacques Villeneuve. Het bekende Britse team lijdt vandaag zwaar onder de economische crisis. De holdingmaatschappij waarvan het team deel uitmaakt, sloot het boekjaar 2019 af met een tekort van 15 miljoen euro. Wat volgde was Corona en titelsponsor ROKiT, dat de samenwerking stopzet. En dan zijn er geen uitwegen meer.

Om het bedrijf te redden, zegt de familie Williams dat ze bereid zijn het team te verkopen. “De raad van bestuur van de holding onderzoekt de strategische opties waarover de onderneming beschikt”, vertelde Frank Williams in een persbericht. “De overwogen mogelijkheden omvatten onder meer het aantrekken van nieuw kapitaal, de verkoop van een minderheidsbelang in WGPH (Williams GP Holdings), de verkoop van een meerderheidsbelang en de verkoop van het hele bedrijf.” Er zou vandaag al interesse zijn van de Russische zakenman Dmitry Mazepin. De overname van Williams zou meteen de kans zijn om zijn zoon Nikita een plek in de F1 te geven, zoals Lance Stroll dat deed met Racing Point en zijn zoon.