Home > Circuit > Belgian Autumn Races: BGDC, 2CV, C1 Racing Cup enz. slaan handen in elkaar

Belgian Autumn Races: BGDC, 2CV, C1 Racing Cup enz. slaan handen in elkaar

De organisatoren van de Hundred Series by BGDC, 2CV en C1 Racing Cup en de racende kevers het initiatief genomen om op 29, 30 en 31 oktober samen een competitiemeeting te organiseren op het Circuit van Spa-Francorchamps.

Foto: © Jacques Letihon

Uithoudingsraces en een uniek format

De Kevers openen het rijkgevulde programma op vrijdag en racen twaalf uur en… dertig minuten. De deelnemers aan de 2CV en C1 Racing Cup werken vervolgens hun wedstrijd af op zaterdag, en dat kan heel letterlijk genomen worden: iets na middernacht gaat het licht immers op groen voor een race die veertien uur later zijn winnaars kent. Een uniek format en vooral het vooruitzicht om het sensationele peloton van de 2pk’s en de Citroën C1’s in het donker voor de eerste maal de beroemde Raidillon te zien beklimmen… 

De Hundred Series by BGDC, die oorspronkelijk zowel in het kader van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup als bij de 24H2CV een wedstrijd gepland had, sluit op zaterdagnamiddag het gezamenlijk georganiseerde evenement af. Op het programma staat geen wedstrijd van 200 minuten zoals eerst voorzien, maar wel een langere confrontatie over 300 minuten (of vijf uur) waarin de deelnemers zich volledig kunnen uitleven!  

Liefhebbers van de Belgische autosport en de uithoudingsracerij hebben de boodschap begrepen. De Belgian Autumn Races op 29, 30, en 31 oktober kunnen met stip aangeduid worden in de agenda!