Home > #Hoofdnieuws > Autosportwereld: wie is wie in ons team?

Autosportwereld: wie is wie in ons team?

Het gemis aan autosport weegt zwaarder en zwaarder, maar Autosportwereld.be blijft zijn lezers van kwalitatief nieuws voorzien. We blijven de actualiteit opvolgen, maar brengen ook onze rurieken corona-tijden, corona-verhalen en fotogalerijen… Om dat allemaal te kunnen waarmaken, hebben we eeen zeer sterk team. Met veel plezier stellen we ons team dan ook aan u voor. Vandaag is het de beurt aan Lorenz Deschuyttere, een van onze fotografen.

Wat is voor jou het meest memorabele moment uit de autosport?

“Ik heb niet echt één moment, maar als ik dan toch moet kiezen, dan ga ik voor de negen wereldtitels van Loeb. Dat record zal zeker nog een tijdje blijven staan. We duimen dat Thierry Neuville toch minstens een keer wereldkampioen kan worden.”

Hoe vang je het gemis van de autosport op?

“Het herontdekken van het spelletje dirt rally 2.0 op de PS4. Samen met enkele vrienden spelen we ’s avonds enkele rally’s om het gemis wat te verkleinen. Ik doe ook mee met verschillende clubs onder meer die van Solberg, daarnaast zijn we thuis bezig met de zolder te verbouwen en spelen met onze zoon Timo.”

Van waar komt de passie voor de sport?

Vroeger ging ik met mijn vader naar de Omloop van Vlaanderen en Ypres rally, ook werd WRC Duitsland af en toe meegenomen. Toen ik begon met fotografie is dit steeds gegroeid, zeker wanneer ik begon met mijn eigen site. Later mocht ik foto’s nemen voor Turbomagazine. Daarnaast is met de komst van het WK rallycross een nieuwe passie bijgekomen, samen met de vriendin supporteren voor P. Solberg. Het is schitterend om te zien hoe die supercars met zijn allen naar de eerste bocht stormen.

Welke rijder die in de voorbije 20 jaar actief was, heeft een stevige indruk op jou nagelaten? 

“Petter Solberg. Zeker toen hij naast WRC-wereldkampioen ook nog eens tweevoudig WRX wereldkampioen werd. Hoe Petter omgaat met zijn fans is top, daar kunnen vele nog van leren. Jammer dat hij nu gestopt is maar zijn opvolging is verzekerd en talent heeft zijn zoon Oliver zat.”

Waar hoop je dit jaar nog naartoe te gaan?

“Hopelijk kunnen we op vakantie naar Turkije want dan is er de WRC-manche. Het zal een drukke periode worden met de week erna de Ypres rally en hetzelfde weekend dan nog WRX Spa. Hopelijk gaat tegen dan alles door.”

Bio Lorenz Deschuyttere:

  • Bouwjaar: 1988, 31 jaar jong
  • Hobbies: rally en fotografie
  • Beroep: lasser
  • Bijberoep: fotograaf