Home > Circuit > E-Circuit: reacties na de eerste Virtual Belcar-race

E-Circuit: reacties na de eerste Virtual Belcar-race

Fabrice Cornelis, winnaar: “Ik wist dat deze race veel moeilijker ging zijn dan die op Zolder van een aantal weken geleden. Zaterdag reed ik nog de 12 Uur van Monza voor WRT dus kon ik gisterenochtend pas oefenen voor de Belcar-race in Spa. We namen gewoon dezelfde afstelling die we in Zolder gebruikten maar merkten al snel dat die niet geschikt was voor Spa met zijn langere rechte stukken. Tijdens mijn laatste stint hielden de banden het nog amper vol, precies alsof ik in de regen aan het rijden was. Ondanks dat werden we toch eerste, mede dankzij mijn teamgenoot Thomas die zeer constant reed.”

Ugo de Wilde, 2de algemeen: “De race ging goed en we hadden een sterk tempo, maar we kozen voor een andere strategie met één stop meer dan de andere teams om dezelfde rijtijd te hebben als mijn teamgenoot. Na drie uur racen eindigden we uiteindelijk tweede op slechts vier seconden van Fabrice en Thomas. Hadden we die crash in de allereerste ronde kunnen vermijden, dan zat een eerste plaats er zeker in. We zullen volgend weekend in ieder geval opnieuw proberen de overwinning te pakken in Zolder!”

Dries Moujdy, 8ste algemeen: “Tijdens onze kwalificatie konden we geen enkel snel rondje rijden door het drukke verkeer, waardoor we vanop plaats 7 vertrokken met onze Radical. Ik kon tijdens de start meteen drie plaatsen goed maken en op het einde van mijn stint reden we zelfs op tweede plaats! Helaas maakte ik iets daarna een foutje, net zoals mijn teamngenoot Kobe, die op exact dezelfde plaats van de piste ging. Een podium zat er zeker in maar het heeft niet mogen zijn. Op naar de volgende race in Zolder!

Anton Dupan, winnaar TCR-klasse: “Dankzij de overwinning gisteren in de Zolder Touring Cup hadden we ons geplaatst voor de Belcar race. Ons doel was toch stiekem om een podium te halen maar de concurrentie lag uiteraard een stuk hoger. Het beslissende moment in de race kwam al bij de start, toen verschillende van de snelle TCR-wagens tijd verloren door een crash. Ik raakte er op de een of andere manier zonder kleerscheuren door, waarna Kim overnam en foutloos bleef rondrijden. Toen Keanu de laatste stint reed was de voorsprong op G-Drive en Dynamixx minder dan 2 seconden! Keanu reed achter fantastisch en wist beide teams achter zich te houden! Een onverhoopte overwinning, met dank aan mijn teamgenoten en vooral aan Kim, onze teamleider en sponsor voor deze serie!”

Ben Thaens, 2de TCR-klasse: “Onze race begon dramatisch gezien we de chaos in de eerste ronde richting Eau rouge onmogelijk konden ontwijken. Vanaf de laatste positie begonnen we aan een inhaalrace en ondanks de schade aan onze wagen mogen we best trots zijn dat we uiteindelijk nog voor P1 konden strijden. We kijken vol vertrouwen uit naar volgend weekend waar we weer mee zullen proberen doen voor de hoogste trede.”

You may also like
Zolder 24: podium voor Stevens Motorsport
Zolder 24: een hommage aan de veiligheidsmensen
Zolder 24: Russell Racing wint afscheidsfeestje van de Norma M20FC
Zolder 24 – 22H: Russell Racing comfortabel aan de leiding