Home > Circuit > Circuit: WTCR Fast Talk met Gabriele Tarquini

Circuit: WTCR Fast Talk met Gabriele Tarquini

In 2009, werd Gabriele Tarquini op 47-jarige leeftijd de oudste FIA wereldkampioen. In 2018, op 57-jarige leeftijd won hij het WTCR FIA World Touring Car Cup, daarmee toonde hij nog eens zijn liefde en passie voor de sport.

Overal waar de Italiaan aan de start kwam, reed hij voor de overwinning. Hij heeft successen behaald in karting, waar hij een rivaal was van Ayrton Senna en ook in Formule 3 en Formule 3000. Tarquini is 38 keer aan de start gekomen van een F1 race en scoorden 1 WK-punt. Hij heeft Le Mans gedaan en heeft een Britse, Europese en WTCR titel achter zijn naam. De Italiaan was Hyundai’s eerste keuze als ontwikkelingsrijder wanneer het merk haar intrede maakte in het WTCR in 2017 met de i30 N TCR.

Tarquini zal 58 zijn als het nieuwe seizoen gaat beginnen, ‘Cinghio‘ heeft zijn zinnen gezet op meer overwinningen en nog een titel, samen met Norbert Michelisz bij BRC Hyundai N LUKOIL Squadra Corse.

“Toen ik nog klein was, had mijn vader een tankstation en daarnaast was er een karting circuit”, vertelt Tarquini tijdens de WTCR Fast Talk. “Toen ik vijf of zes was, begon ik met kleine karts, toen begon de passie. Ik was zot van die karts en de liefde is er nog altijd.”

Maar het kon ook een ander verhaal geweest zijn, als hij in 2009 was gestopt met racen na de WTCC finale in Macau, waar hij zijn toenmalige teamgenoot Yvan Muller versloeg.

“Voor ik naar Macau vertrok, sprak ik nog met de familie. Als ik de titel won zou ik stoppen met racen omdat het een mooi moment zou zijn en er was nog geen zitje voor het volgende seizoen”, gaat Tarquini verder. “Het was een wereldtitel waar ik al lang op had gewacht, ik zou niet meer kunnen wensen. Na de zware race had ik uiteindelijk de titel. Oke, ik had dan geen zitje voor het volgende seizoen omdat SEAT ging stoppen als team, maar ik was nog steeds competitief. Ik had een fantastisch seizoen en ik wou niet stoppen, het was mijn leven.”

You may also like
WTCR Slovakiaring: Berthon het snelst in kwalificaties
WTCR Slovakiaring: druk weekend voor Gilles Magnus
WTCR Nürburgring: Magnus over zijn lastig maar leerrijk weekend
WTCR Nürburgring: race 1 en 2 in beeld gebracht