Home > #Hoofdnieuws > VLN: zonder toeschouwers en met pitlane in paddock

VLN: zonder toeschouwers en met pitlane in paddock

Met een mogelijke heropstart einde juni, is de VLN één van de eerste autosportseries in onze contreien die weer op gang wordt geschoten. Echter van een start zoals voorheen is hoegenaamd geen sprake.

Foto: © VLN

We moeten een compromis sluiten en daarbij rekenen op de solidariteit van fans en deelnemers”, klinkt het in een persbericht van de VLN. “dat zal zolang duren als nodig.

Concreet wil de organisatie dus het aantal menselijke contacten tot een minimum reduceren. Dat houdt in dat er geen publiek mag komen. Nergens rond de immense omloop zullen toeschouwers aanvaard worden.

Het meest opvallend punt is echter het niet gebruiken van de boxen en het herinrichten van de paddock tot gigantische pitlane. De deelnemers tanken, rijden vervolgens tot achteraan de pitlane, om daar de paddock in te rijden en via een lus bij hun team (in een tent) aan te komen. De uitgang ligt op dezelfde plek als de ingang. Uiteraard wordt het aantal mensen per team tot een minimum herleid, wat ook geldt voor de organisatie enz. De VLN wil echter voor de teams opnieuw van start gaan. Over media wordt in het bericht niet gesproken.

Kalender:

27.06. – Rennen 1 (4u)
11.07. – Rennen 2 (4u)
12.07. – Rennen 3 (4u)
01.08. – Rennen 4 (4u)
29.08. – Rennen 5 (6u)
24.10. – Rennen 6 (4u)
07.11. – Rennen 7 (4u)*
21.11. – Rennen 8 (4u)*