Home > #Hoofdnieuws > Autosportwereld: wie is wie in ons team?

Autosportwereld: wie is wie in ons team?

Het gemis aan autosport weegt zwaarder en zwaarder, maar Autosportwereld.be blijft zijn lezers van kwalitatief nieuws voorzien. We blijven de actualiteit opvolgen, maar brengen ook onze rubrieken corona-tijden en corona-verhalen, fotogalerijen… Om dat allemaal te kunnen waarmaken hebben we een zeer sterk team. Met veel plezier stellen we ons team dan ook aan u voor. Vandaag is het de beurt aan Korneel Debruyn, een van onze GT-specialisten.

Wat is voor jou het meest memorabele moment uit de autosport?

“Hmm, dat is een moeilijke voor mij, zeker omdat ik nog relatief jong ben en dus ook nog niet zo heel veel momenten in de autosport heb meegemaakt. Ik denk dat ik dan kies voor de overwinning van Laurens Vanthoor met de Pink Pig Porsche op Le Mans, in 2018.

Toen Laurens met Audi in het begin van zijn GT3-carrière ongelofelijke prestaties neerzette, leek de deur naar Le Mans in een LMP1 wagen van Audi geopend. Ik ben er zeker van dat hij op termijn een zitje had kunnen bemachtigen. Plots kwam er dan het hele dieselgate-schandaal en trok Audi zich terug uit de koningsklasse van Le Mans. Daar ging Laurens zijn kans dus…

Maar niet veel later zagen we Vanthoor verschijnen bij Porsche en uiteindelijk kon hij dan toch deelnemen aan Le Mans met een fabrieksteam, waarmee hij ook meteen won. De speciale livery die dat jaar werd aangebracht op de wagens ter ere van hun 70ste verjaardag maakte het extra speciaal.”

Hoe vang je het gemis van de autosport op?

“Corona heeft het hele autosportlandschap gewijzigd. Het simracen is daardoor momenteel populairder dan ooit en is vaak ook nog erg leuk om naar te kijken. De eerste virtuele Belcarmanche stak goed in elkaar en het was tof om daarover een verslag te kunnen brengen. Ook de online manches van het GT World Challenge zijn een leuke ontspanning, al komt er niets maar dan ook niets in de buurt van het echte werk.”

Van waar komt de passie voor de sport?

“Van mijn vader en nonkel. Ik ging met hen vroeger vaak naar de Belcar kijken op Zolder of naar de rally van Haspengouw, maar ook op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen was ik vaak aanwezig. Die passie zat er dus van kleins af aan in en is er nooit meer uitgegaan!”

Welke rijder die in de voorbije 20 jaar actief was, heeft een stevige indruk op jou nagelaten?

“Dan kies ik voor Max Verstappen. Hij heeft veel fans maar zeker evenveel tegenstanders, ook bij ons op de redactie. Toch kan je niet ontkennen dat Max misschien wel de meest getalenteerde rijder is van de voorbije 10, misschien zelfs 20 jaar… Bovendien houd ik van zijn rijstijl: lekker agressief (soms té, ik weet het) en doet dingen op het circuit waarvan dat je denkt dat het nooit zal lukken, maar Max doet het tóch. Wie nog twijfelt aan hem: bekijk de uitgeregende F1-race te Brazilië van 2016 en je weet genoeg…”

Waar hoop je dit jaar nog naartoe te gaan?

“Dat is simpel voor mij: de 24 Uur van Spa zijn voor mij elk jaar hét hoogtepunt dus dat wil ik zeker en vast niet missen. Het is alleen te hopen dat het een beetje zal uitkomen met mijn studies en examens om er aanwezig te kunnen zijn.”

Bio Korneel Debruyn:

  • Bouwjaar: 1998, 22 jaar
  • Hobbies: in mijn vrije tijd ga ik vaak fietsen.
  • Studies: ik zit momenteel in mijn 1ste Master Rechten aan de Universiteit van Hasselt.