Home > #Hoofdnieuws > Le Mans 2020: twee Porsche uit GTE Pro weggehaald

Le Mans 2020: twee Porsche uit GTE Pro weggehaald

Dat de autosport stevig in de klappen zal delen tijdens en na de corona-crisis, staat als een paal boven water. Bovendien zal die impact meer dan alleen de privé teams raken. Porsche heeft deze week namelijk twee van de vier Porsche 911 RSR van de deelnemerslijst van Le Mans gehaald.

(Foto ©: Porsche motorsport)

Het zijn de wagens van het Amerikaanse team Core die verdwijnen, wat maakt dat mogelijk Earl Bamber, Nick Tandy, Patrick Pilet, Matt Campbell, Mathieu Jaminet en Julien Andlauer zonder stuur vallen. De beide 911 van Manthey, vast ingeschreven in het FIA WEC, blijven. Dat betekent dat Gianmaria Bruni, Richard Lietz, Kevin Estre en Michael Christensen blijven. Of Fred Makowieki en Laurens Vanthoor als derde rijder hun stuur behouden, is nog niet zeker. De reden voor de halvering van de effectieven is de onzekere internationale toekomst en zonder twijfel ook de enorme economische crisis.

ByKolles Racing en IDEC Sport schuiven zo op naar de vaste deelnemerslijst voor de race voorzien op 19 en 20 september, al is ook dat geen zekerheid. Met twee Porsche minder, geen BMW en Ford, blijven er nog amper negen wagens in GTE Pro over.