Home > #Hoofdnieuws > F1: Lewis Hamilton: “blijf uw dromen volgen”

F1: Lewis Hamilton: “blijf uw dromen volgen”

Foto ©: Mercedes Petronas AMG

Het is altijd belangrijk om je dromen te volgen, het maakt niet uit hoe onmogelijk ze lijken“, vertelt Lewis Hamilton aan het Italiaanse Style Magazine. Dertien jaar in Formule 1, 84 overwinningen en zes wereldtitels maken van Hamilton één van de beste F1-rijders in de geschiedenis. Ook naast het circuit probeert de Mercedes-rijder het verschil te maken door zich in te zetten voor een betere wereld.

Lewis Hamilton draait al lange tijd mee op het allerhoogste niveau in de autosport, Hij heeft al veel successen behaald, maar er zijn ook moeilijke periodes geweest, opgeven was nooit aan de orde: “ik heb nooit die mindset gehad en dat is ook een van de redenen waarom ik sta waar ik nu sta. Natuurlijk zijn er moeilijke momenten geweest, bijvoorbeeld: ik kwam thuis van school, klaar om te gaan karten, maar dan moest mijn vader zeggen dat we niet genoeg geld hadden. Sommige anderen hadden die zorgen niet.”

Hamilton heeft ondertussen zes wereldtitels gewonnen, drie meer dan zijn held Ayrton Senna. De 35-jarige Brit is ervan overtuigd dat je er niet alleen komt met puur talent. “Niemand kan een F1-rijder zijn met alleen talent. Je moet het hele seizoen lang je conditie op peil houden. Ik moet een wagen van acht keer mijn gewicht onder controle houden, fitness, slapen en dieet zijn heel belangrijk.”

Lewis Hamilton is de eerste en voorlopig ook de enige zwarte F1-rijder. Hij pleit al langer voor meer diversiteit in de autosport (huidskleur, achtergrond…). “Er is een gezegde in het Engels: ‘you can’t be it if you can’t see it’. Kinderen hebben voorbeelden nog die op hen lijken zodat ze kunnen zien dat hun dromen kunnen uitkomen. Helaas is er tegenwoordig in Formule 1 te weinig diversiteit, niet alleen bij de rijders, maar ook bij de ingenieurs en mecaniekers. Het is nodig dat we ook kansen geven aan degenen die een andere achtergrond hebben.”

Ook naast het circuit speelt Lewis Hamilton een belangrijke rol in de samenleving. Hij zet zich in voor goede doelen, de opwarming van de aarde is daar geen uitzondering op. “De klimaatverandering is een bedreiging. Iedereen heeft de verantwoordelijkheid om de toekomst van de volgende generaties te beschermen. Omdat ik in het F1-milieu zit, zullen er ook altijd negatieve reacties zijn. Ik heb de verantwoordelijkheid om ook in de F1 verandering aan te brengen, net zoals in de andere initiatieven waarmee ik bezig ben, zoals Tommy Hilfiger en Police.”