Home > #Hoofdnieuws > Supercar en BGDC: zoektocht naar nieuwe kalender

Supercar en BGDC: zoektocht naar nieuwe kalender

Voorlopig is het afwachten welk Benelux-kampioenschap nog zal rijden en wanneer. Dick Van Elk, promotor van de Supercar Challenge is de eerste om te communiceren. De Nederlander ziet zijn meeting het Franse Magny-Cours, voorzien einde mei, wegvallen, nadat eerder de opener van het seizoen in Zandvoort, niet plaatsvond.

Dick Van Elk stuurde volgende boodschap: “Deze ochtend is er, vanuit de BGDC, naar ons een officieel bericht gestuurd dat de Magny-Cours Cups, gepland op 22, 23 en 24 mei, uitgesteld moet worden vanwege het virusprobleem. De organisatie is door de maatregelen van de Franse regering verplicht om dit evenement te verplaatsen naar een nieuwe datum in 2021. De nieuwe datum wordt: 22, 23 en 24 mei 2021.

Momenteel werken wij nog steeds hard aan een nieuwe kalender voor dit seizoen. Zo wordt er gekeken naar de mogelijkheden om de bestaande races te behouden of waar mogelijk deze te verplaatsen naar een nieuwe datum. Voor dit raceseizoen proberen we voor de Supercar Challenge zes raceweekends te organiseren. Omdat er veel overlegt moet worden met de circuits en andere organisaties vergt dit wat meer tijd. Maar als alles meezit kunnen wij jullie de nieuwe kalender over anderhalve week presenteren.

Wat de Supercar, met in zijn zog de merkencups van Mazda en Ford, betreft, zouden de volgende wedstrijden in ons land plaatsvinden, met name in Spa (20-21 juni) en Zolder (11-12 juni), al is dat hoogst onwaarschijnlijk, zeker gezien de Gamma Days (augustus, Assen) al een nieuwe datum hebben.

De BGDC heeft dan weer Assen (13 juni) en Spa (10 juli) op de agenda staan, en ook dat zijn data die hoogst waarschijnlijk te vroeg komen. Wat de Belcar betreft, is er voorlopig geen nieuws, al mogen we er ook daar van uit gaan, dat de kalender hoogstwaarschijnlijk pas in het najaar hervat. Dat alles steekt uiteraard schril af tegen de VS waar op 18 mei de NASCAR hervat…