Home > Industrie > Industrie: vanaf volgende maandag start de productie opnieuw bij Porsche

Industrie: vanaf volgende maandag start de productie opnieuw bij Porsche

Foto ©: Porsche press

Vanaf volgende maandag (4 mei) begint Porsche opnieuw met de productie van wagens, weliswaar niet op volle toeren. Alle nodige maatregelen zijn getroffen zodat de maximale veiligheid voor de werknemers wordt gegarandeerd. In Leipzig en Zuffenhausen wordt de productie opgevoerd en kunnen de mewerkers stap voor stap het werk hervatten. De nieuwe regels zijn goedgekeurd door de raad en het Health Management. Alles wordt ook op de voet gevolgd.

“De herstart is een belangrijk signaal, zowel voor onze werknemers als onze klanten. We hebben de situatie goed geanalyseerd en we hebben alles wat nodig is aangepast. Nu is het tijd om vooruit te kijken en terug aan het werk te gaan“, vertelt Albrecht Reimold, lid van het raad van bestuur (Productie en Logistiek) bij Porsche AG.

Voor de fabrieken in Zuffenhausen en Leipzig zijn er nieuwe regels opgesteld. Deze maatregelen zijn niet alleen voor de bescherming van de werknemers, maar ook om het hervatten van de productie vlot te laten verlopen. Zo zijn productiemedewerkers verplicht om minstens 1,5 meter afstand van elkaar te nemen en in bepaalde delen moeten ze mondmaskers dragen.

Medische instituties en medisch personeel moeten beschermende kledij dragen. Het bedrijf vooziet de juiste middelen via “Porsche helps” en doneert ook aan ziekenhuizen en voedselbanken, het budget voor donaties is nu verhoogd met vijf miljoen euro.

“Het wordt een grote uitdaging om het economische en sociaal systeem terug te doen draaien. Iedereen moet zijn steentje bijdragen“, vertelt Oliver Blume, voorzitter van de raad van bestuur bij Porsche AG. “Het is belangrijk om een positieve attitude te tonen, elke crisis heeft ook zijn voordelen en we willen er zoveel mogelijk uithalen.” Porsche stopte met de productie op 21 maart voor een periode van twee weken, door de verdere ontwikkelingen rond de huidige situatie zijn de fabrieken tot op vandaag nog steeds toe, maar daar komt verandering in.

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen
Porsche Carrera Cup Benelux: Hans Weijs Motorsport doet zijn intrede