Home > #Hoofdnieuws > E-circuit: zaterdag 25 april virtual Porsche Supercup op Spa-Francorchamps

E-circuit: zaterdag 25 april virtual Porsche Supercup op Spa-Francorchamps

Foto ©: Porsche press

De volgende race op de Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition kalender is de dubbele race op het circuit van Spa-Francorchamps (25 april). Het zeven kilometer lange circuit in de Belgische Ardennen is het decor voor race 5 en 6 van het kampioenschap.

Het gevecht voor de titel zal nu echt losbarsten, Porsche Junior Ayhancan Güven en Larry ten Voorde staan samen aan de leiding met 90 punten. De twee rijders hebben de vorige races onder elkaar verdeeld met elk twee stuks. Zaterdag staan er 34 rijders aan de start voor de twee races op Spa-Francorchamps. De twee races van elk 25 minuten kunnen gevolgd worden via het YouTube kanaal en de site van Porsche. Jan Seyffarth zal commentator van dienst zijn.

De Nederlander Loek Hartog is een van de Nederlanders die op de grid staat. Hartog mag zaterdag de Porsche Carrera Cup Benelux vertegenwoordigen op Spa-Francorchamps en hij is daar zeer tevreden mee: “Ik voel me zeer vereerd dat de Porsche Carrera Cup Benelux me voor deze virtuele wedstrijd op Spa-Francorchamps als hun vertegenwoordiger heeft uitgekozen”, stelt de 17-jarige Nederlander. “Vorig jaar kon ik dankzij een Wild Card aan de Belgische manche van de echte Supercup deelnemen. Dit keer is het concept vergelijkbaar, en tegelijk kan ik ook de nieuwe officiële decoratie van de Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition zijn debuut geven, met de beroemde #911 op de flanken.” Loek Hartog stond in 2019 op het podium van de Porsche Carrera Cup nadat hij een jaar eerder uit het Junior Recruitment Porgramme kwam.

Het programma voor zaterdag:

  • 16u00-16u15: kwalificatie
  • 16u20-16u45: race 1
  • 16u50-17u10: warm-up
  • 17u12-17u37: race 2
You may also like
Circuit: van Hollywood naar Le Mans
Porsche Supercup: twaalf verschillende nationaliteiten
In een notendop: E-Circuit
In een notendop: E-Circuit en Virtual Formula E