Home > #Hoofdnieuws > E-Rally: Sim Vansevenant geeft 5 tips voor het online BRC

E-Rally: Sim Vansevenant geeft 5 tips voor het online BRC

Na het grote succes van het eerste online Belgisch rallykampioenschap, besloten de organisatoren van het BRC hieraan een vervolg te breien. Wij vroegen de winnaar van het eerste online BRC om enkele tips!

Wie meedeed aan het vorig online BRC zal gezien hebben dat “SRD_Flatout” bijna elke rally op nummer 1 stond. Wij vroegen Sim Vansevenant, de man achter dit profiel, welke tips hij ons kon geven om beter te presteren in deze virtuele rally’s!

1. Gebruik een stuurwiel en pedalen.
Een van de beste tips die ik je kan geven is om een stuurwiel en pedalen te gebruiken. Dit maakt het niet alleen realistischer, je kan er bovendien ook een stuk sneller mee worden in vergelijking met een controller. Dit hoeft zeker niet duur te zijn: voor zo’n €250 heb je al een degelijke set. Natuurlijk heb je ook stuurwielen en pedalen die richting de €1000 gaan, maar deze maken je niet noodzakelijk sneller.

2. Oefening baart kunst.
De tweede tip waar je veel uit kan halen is eenvoudig: oefenen! Begin met één wagen op één bepaalde locatie waar je je al comfortabel voelt. Geef niet onmiddellijk op en probeer je techniek te verbeteren. Als dit allemaal vlot verloopt kan je proberen te spelen met de afstelling van de wagen.

Dit is natuurlijk al wat complexer, maar een goede afstelling van de wagen kan zeker het verschil maken. Op YouTube vind je bijvoorbeeld tal van filmpjes van gamers die de afstelling van hun wagen met je willen delen. Ik wil hierbij ook een kanttekening maken: zo’n afstelling is op basis van een specifieke wagen, specifieke ondergrond én persoonlijke rijstijl van de rijder. Daarom kan het overnemen van dergelijke afstellingen er soms zelfs voor zorgen dat je trager wordt, net omdat de afstelling niet bij je rijstijl past.

3. Wees voorzichtig bij de keuze van je wagen.
Een groot voordeel van de virtuele rallywereld is dat je niet vast zit aan één bepaalde wagen. Speel het daarom slim uit en kies de beste wagen voor elke rally. Zo is in de R5-klasse de VW Polo R5 vooral snel op het asfalt, maar voor een onverharde rally kan je dan weer beter kiezen voor de stabiele Skoda Fabia R5. Ook hier geldt weer dat je de keuze vooral moet laten afhangen van je persoonlijke rijstijl. Test, voel elke wagen even aan de tand en kies voor de wagen waar je je het meest comfortabel bij voelt.

4. Bestudeer de toppers en durf te vragen.
Als je in bepaalde rally’s moeilijkheden ondervindt kan het handig zijn om video’s op te zoeken van rijders die schitteren in de desbetreffende rally. Dan kan je hun techniek bestuderen en een poging wagen om dit na te doen. Bovendien zijn de echte toppers ook maar mensen zoals jij en ik. Als je vragen hebt, staan de meesten altijd open om hun kennis met jou te delen.

5. Zorg dat het leuk blijft!
Het belangrijkste is natuurlijk dat het leuk blijft. Het is en blijft een spel waar je vooral plezier aan wilt beleven. Speel daarom ook niet té veel en wissel af met andere games en activiteiten. Zo voorkom je dat je een punt bereikt waar het niet langer leuk is om te spelen!

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50