Home > Industrie > Industrie: Porsche feliciteert Kurt Ahrens met zijn 80ste verjaardag

Industrie: Porsche feliciteert Kurt Ahrens met zijn 80ste verjaardag

Foto ©: Porsche press

Voormalig Porsche works rijder Kurt Ahrens viert komende zondag zijn 80ste verjaardag. Als zoon van een racer, was Kurt al snel geïnteresseerd in de sport van zijn vader. Niet veel later waren ze samen aan het racen.

In 1958 begon hij zijn carrière in F3, niet veel jaar later maakte hij vanwege goede prestaties promotie naar de Formule 2. De volgende logische stap was Formule 1, waar hij onder meer teamgenoot was van Jack Brabham. Zijn eerste race in F1 was de Duitse GP op de Nürburgrin in 1968, maar dit was meteen ook zijn laatste GP in F1.

Voor hem was F1 vooral een afleiding voor het dagelijks werk in het familiebedrijf, daarom koos hij ook niet voor een carrière in F1. Vanaf dan werd hij door Porsche aangesteld als Porsche works rijder, waarvoor hij in de weekends racete. Samen met Joseph Siffert won hij onder meer de 1.000 km van Oostenrijk in een Porsche 917 op het Zeltweg circuit in 1969 het jaar erna deden ze nog eens hetzelfde tijdens de 1.000 km op de Nürburgring. In 1970 kwamen ze ook aan de start van de 24 uur van Le Mans, ze veroverden de pole positie, maar door pech moesten ze de race na een lange tijd staken. Op 30-jarige leeftijd besloot Kurt Ahrens dan ook te stoppen met racen.

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen
Porsche Carrera Cup Benelux: Hans Weijs Motorsport doet zijn intrede