Home > Industrie > Industrie: Elektrische Kia e-Soul uitgeroepen tot ‘World Urban Car’

Industrie: Elektrische Kia e-Soul uitgeroepen tot ‘World Urban Car’

Kia Motors scoort op de World Car Awards 2020 en verovert onderscheidingen voor twee van zijn recentste modellen. De volledig elektrische Kia e-Soul werd erkend als ‘World Urban Car’, terwijl de Kia Telluride SUV algemeen tot ‘World Car of the Year’ werd uitgeroepen.

De nieuwe e-Soul, die nu op verschillende Europese markten verkrijgbaar is als volledig elektrische wagen, werd door de jury geprezen als de ideale auto voor de stad. Hij combineert emissievrije prestaties en een indrukwekkend elektrisch rijbereik met een compact koetswerk, een gedurfd design en een uitzonderlijke functionaliteit, waardoor hij de perfecte compagnon is voor de Europese wegen.

De Kia e-Soul is uitgerust met een krachtige batterijaangedreven elektromotor en wordt in heel Europa aangeboden met keuze uit batterijpacks van 64 of 39,2 kWh. De e-Soul kan tot 452 kilometer afleggen met een enkele laadbeurt (64 kWh-modellen; gemengde WLTP-cyclus) en biedt bestuurders een groter zuiver elektrisch rijbereik dan veel duurdere elektrische wagens. Dat maakt van hem de ideale compagnon, zowel in de stad als daarbuiten. Een reeks geavanceerde rijbereikverhogende technologieën, waaronder regeneratief remmen, zorgt ervoor dat bestuurders de afstand met één laadbeurt kunnen maximaliseren.

Emilio Herrera, Chief Operating Officer bij Kia Motors Europe, geeft tekst en uitleg: “De e-Soul is een sleutelmodel voor Kia in Europa en verenigt een volledig elektrische aandrijving met een cool design. De EV-versie van de vorige Kia Soul-generatie werd tijdens zijn levensduur steeds populairder. Tijdens zijn laatste verkoopjaar in Europa verkocht hij zelfs beter dan de benzine- en dieselmodellen samen. De e-Soul wordt in Europa momenteel enkel als elektrische wagen aangeboden. We zijn trots dat hij wordt erkend als de meest geschikte stadswagen in een wereld die op zoek is naar milieuvriendelijkere transportmiddelen.”

De Kia Telluride, die in Noord-Amerika en op veel wereldwijde markten van Kia verkrijgbaar is, werd uitgeroepen tot de algemene winnaar van de World Car Awards 2020. Hij werd door de jury beloond voor zijn opvallende design en indrukwekkende functionaliteit. De titel van ‘World Car of the Year’ is een extra onderscheiding voor een wagen die sinds zijn lancering in 2019 al meer dan 70 onderscheidingen in de wacht sleepte. De SUV werd o.a. al uitgeroepen tot ‘North American Utility Vehicle of the Year’ en ‘Motortrend SUV of the Year’.

De Kia Telluride koppelt een sterke présence wat betreft het koetswerkdesign aan een ruim, praktisch en kwaliteitsvol interieur met plaats voor acht passagiers. De Telluride is uitgerust met tal van geavanceerde technologieën, vierwielaandrijving en rijhulpsystemen en is ideaal voor gezinsavonturen op en buiten de begane wegen.

“Iedereen bij Kia is echt vereerd om niet slechts één, maar twee onderscheidingen te mogen ontvangen van de ‘World Car of the Year’-jury,” aldus Thomas Schemera, Executive Vice President en Head of Product Division bij Kia Motors Corporation. “Dit is een van de moeilijkst bevochten wedstrijden in de wereldwijde autosector, wat bewijst dat de Telluride en e-Soul allebei echt schitterende voertuigen zijn. Deze onderscheidingen getuigen van de talenten en inspanningen van een wereldwijd team dat alles in het werk stelt om aantrekkelijke, hoogwaardige en praktische auto’s te maken waar bestuurders van houden.”

De winnaars van de World Car Awards worden aangeduid door een onafhankelijke internationale jury van 86 uiterst ervaren en gerespecteerde autojournalisten uit 24 landen over de hele wereld.

(persbericht)