Home > #Hoofdnieuws > Wat doet Renger van der Zande in corona-tijden?

Wat doet Renger van der Zande in corona-tijden?

Omdat wij de autosport een zeer warm hart toedragen, blijven we ook in deze vervelende tijden actief. Heel wat rijders, teambazen, fotografen, medewerkers en fans moeten noodgedwongen van de circuits en rallywegen wegblijven. Maar wat doen zij in tussentijd? Vandaag is het de beurt aan Renger van der Zande, de Nederlander die vorig jaar de 24 uur van Daytona won met onder meer Fernando Alonso.

“Het zijn vreemde tijden en dan is de autosport maar een luxeprobleem. De sport is echter van iedereen, van de fans en van alle mensen die betrokken zijn bij deze fantastische sport. Dat wil zeggen dat we allemaal zo snel mogelijk opnieuw willen racen. Op dit moment spendeer ik veel tijd met mijn gezin en ik fiets regelmatig om toch fit te blijven en dat is nodig voor de periode die er zit aan te komen. Stel dat we over een maand of twee opnieuw gaan racen, wordt het dringen in de kalender. Alle races zullen snel achter elkaar worden gereden en dan is het nodig dat je topfit bent.”

“Daarnaast run ik ook een bedrijf voor raceverzekeringen. Wij verzekeren racewagens over de hele wereld met Gullwing Racing Insurance. Uiteraard ligt dit momenteel ook stil, maar er is een hoop werk waar we mee verder kunnen zoals statistieken, maar ook klassieke auto’s en andere items rondom de one stop shop voor autosport. Naast dit werken we ook nog aan ons huis in Amsterdam, waar we nu veel tijd voor hebben. We benutten onze tijd goed!”