Home > #Hoofdnieuws > Familieman en virtuoos in het racen

Familieman en virtuoos in het racen

Al driftend van de living naar de keuken, bandensporen op de witte tegels, het gelach echoot door het huis in Waiblingen, nabij Stuttgart. Het leven van Porsche fabrieksrijder Laurens Vanthoor is gevuld met snelheid en actie, zelfs tijdens de corona-tijden. Onze 29-jarige landgenoot en zijn vrouw Jacqueline worden blij van hun dochters’ rijkunsten. Ze is amper een jaar oud, maar ze heeft al het talent van een echte racer, in een speelgoedwagen en de kleuren van een Manthey-Racing Porsche 911 GT3 R. De groen-gele ‘Grello’ weerspiegelt in de blauwe ogen van de trotse vader.

Al racend doet Emily de dag van haar ouders snel passeren, ze houdt haar ouders scherp. Hoe kan het ook anders? Haar vader is een Porsche fabrieksrijder en won al Le Mans in de GTE-klasse en hij is de huidige kampioen in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Mama Jacqueline komt uit een racefamilie, de Brutschin familie is bekend in Waiblingen en ver daarbuiten. Vader Harald was actief in de Formule 3 en broer Riccardo in GT3. Het mag dus niet verbazen dat autosport een belangrijk onderwerp is ten huize Vanthoor. De netjes gekuiste trofeeën staan mooi naast elkaar in de kast, in zijn werkplaats nemen talloze helmen een volledig rek in beslag. Zijn simulator zorgt ervoor dat ‘Larry’ van thuis uit snelle rondjes kan rijden. Het is niet altijd op de limiet voor Laurens, hij heeft ook een stille kant.

De ogen van professionele racer uit Hasselt zijn een spiegel naar zijn karakter: soms zachtaardig en relaxed tijdens het wandelen met zijn vrouw, kind en drie honden en soms in complete concentratie om die laatste fractie van een seconde te vinden op jacht naar de overwinning op het circuit. “Ik draai de knop om, tijdens het racen blokkeer ik alle afleidingen“, vertelt Laurens Vanthoor, die eerst wat stil overkomt. Als je hem leert kennen, is de Belg die een stier (8 mei) is van sterrenbeeld, heel zachtaardig. Zijn muziekkeuze beaamt dit: “ik luister graag naar rustige muziek, in de stijl van de muziek in een koffiebar”, legt hij uit. Het rustig zijn komt niet alleen van het zelfvertrouwen als racer en de positieve energie van het jong gezin.

“Vorig jaar heb ik mijn eetgewoonten veranderd en heb ik gekozen voor een veganistisch dieet. Ik heb er echt van genoten. Helaas, door al mijn reizen, is het zo goed als onmogelijk om dat vol te houden. Ik eet nog steeds anders en ik begin bepaalde gerechten lekker te vinden die ik vroeger niet lekker vond”, vertelt Vanthoor.

De 29-jarige Vanthoor houdt zijn conditie op peil met een trainingsschema. Laurens doet vaak lange tochten met de fiets om te trainen. Zijn werkplaats in de tuin lijkt op een fietsatelier. “Ik ben begonnen met fietsen tijdens het herstel van mijn gebroken heup in 2015, dat was bijna het enige wat ik kon doen. Ik doe het graag, ik heb veel nieuwe vrienden gemaakt door mijn fietstrainingen, waaronder een bankier die ik kan vertrouwen”, lacht de 2018 Le Mans GTE-klasse winnaar. “Sinds ik vader ben, rij ik minder lang met de fiets. Mijn vrouw vindt dat ik niet zo’n lange tochten moet afwerken. Ze heeft volledig gelijk want ik ben vaak weg van mijn familie als ik bezig ben met mijn werk.”

Vanthoor haalt zijn beste vorm wanneer hij bezig is met zijn familie en aan het fietsen is, een fiets is zelfs gekleurd in de legendarische Porsche Pink Pig livery. Het volgende doel is op sportief vlak: “Ik heb een droom”, begint hij. “Ik ben vastberaden om de vier belangrijkste 24-uur races te winnen. Ik heb Le Mans, Spa en de Nürburgring al gewonnen, nu juist nog Daytona. Vorig jaar werden we er tweede, dus ik weet wat te doen in 2021”.

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen
Porsche Carrera Cup Benelux: Hans Weijs Motorsport doet zijn intrede