Foto ©: Formula 1
Net zoals enkele teams uit de F1 die in het Verenigd Koninkrijk gevestigd zijn, heeft de F1 aan de Britse regering gevraagd om gebruik te kunnen maken van de nieuwe regelgeving rond werkloosheid. De autoriteiten in het Verenigd Koninkrijk hebben besloten om 80% van het loon te betalen van werknemers die op non-actief zijn gezet, tot een bedrag van 2.840 euro.
50% van de werknemers van F1 hebben ermee ingestemd om op non-actief gezet te worden voor een periode van twee maanden. Ook de topmannen zoals Chase Carey (CEO F1) en Ross Brawn hebben besloten om 20% van hun salaris in te leveren gedurende twee maanden. Sinds Liberty Media in 2017 F1 heeft overgenomen, is het aantal personeelsleden blijven groeien, vandaag zijn er over alle afdelingen zo’n 400 mensen in dienst.
De inkomsten van F1 komen voornamelijk uit drie bronnen:
- De vaste vergoedingen die de 22 races betalen.
- De bedragen die door de landen worden betaald om tv-rechten te verwerven.
- De zes belangrijkste partners: DHL, Pirelli, de Emiraten, Heineken, Rolex en het Saudische oliebedrijf Aramco.
De eerste acht GP’s van het seizoen zijn reeds uitgesteld of geannuleerd. De GP van Canada (14 juni) staat momenteel gepland als seizoensopener. Die kans wordt steeds kleiner, gezien de situatie rond het coronavirus in Noord-Amerika er niet beter op wordt.